Vijesti - Svećeničko ređenje salezijanca don Danijela Dragičevića

 

Svećeničko ređenje salezijanca don Danijela Dragičevića

Svećeničko ređenje salezijanca don Danijela Dragičevića Autor: Marijan Zovak
Objavljeno: 06. 05. 2017 - 22:37

Na blagdan svetog Dominika Savija, u subotu 6. svibnja u župi Marije Pomoćnice na splitskom Kmanu održano je svećeničko ređenje salezijanca don Danijela Dragičevića. Za svećenika je zaređen po rukama botorskog biskupa mons. Ilije Janjića. To je ujedno i prvo ređenje u toj župi od njenog osnivanja 1968. godine. Na ređenju je koncelebrirao provincijal Hrvatske Salezijanske Provincije sv. Ivana Bosca, don Pejo Orkić, zajedno sa savjetnikom za odgoj i obrazovanje don Mladenom Delićem, žepačkim župnikom vlč. Predragom Stojčevićem i još tridesetak salezijanskih đakona i svećenika, uključujući i neke od don Danijelovih odgojitelja iz Italije. 

Na početku mise je don Mirko Barbarić, ravnatelj splitske salezijanske zajednice, pozdravio sve prisutne, ponajviše novoređenika don Danijela Dragičevića i njegove roditelje Nevenka i Svjetlanu te braću i rodbinu. Misi je prisustvovalo mnoštvo mladih sa raznih strana Hrvatske i Bosne i Hercegovine te dosta velik broj članova Salezijanske obitelji, posebice salezijanaca suradnika. Jedan od najljepših trenutaka ređenja bila je osobna molitva za ređenika, kada se snažno osjetio duh Salezijanske obitelj, koja moli za svoga brata i pastira.

Riječi koje je mons. Janjić izrekao u svojoj homiliji bile su snažne i ohrabrujuće, blage i poučne. Pozvao je don Danijela da bude svećenik po srcu Isusovu i Marijinu, da se otvorena duha hrani Riječju, jer ta Riječ je ona kojom on treba hraniti puk i u toj Riječi svaki svećenik ima moć rušiti i istrebljivati zlo, moć graditi i obnavljati Božji narod. Jeremija se nije osjećao sposobnim za poslanje koje mu je Gospodin namijenio, ali kako kaže i don Danijelovo geslo „Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas“ (Iv, 15,16), a „Ako je Bog za nas, tko će protiv nas“ (Rim 8,31). Tim je riječima, ne samo don Danijela, nego i sve prisutne potakao da razmisle o vrijednosti i ljepoti Božjeg poziva, obvezi da ga salezijanci svjedoče mladima, te o važnosti bezkompromisnog svjedočenja istine u današnjem društvu.

Nakon svete mise slavljeničko raspoloženje i druženje nastavilo se u prostorijama oratorija i na salezijanskom dvorištu.

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
„Za nove mladice“ - humanitarna prodajna likovna izložba zaklade „Marija De Mattias“
  • Svečano otvaranje izložbe bit će u srijedu 20. lipnja u 18 sati. u prostorijama samostana u Miramarskoj cesti 100.

Izdavaštvo

Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Vijesti
Vijesti
Aplikacija za pametne telefone „Susret Zovem Te”
Aplikacija za pametne telefone „Susret Zovem Te”
Vijesti
Vijesti
Za novo vino nove mješine
Za novo vino nove mješine
Naviještajte
Naviještajte

Linkovi