Vijesti - Susret svećenika, redovnika i redovnica iz Cetinske krajine u Sinju

 

Susret svećenika, redovnika i redovnica iz Cetinske krajine u Sinju

Objavljeno: 07. 08. 2013 - 10:51

Svećenici, redovnici i redovnice, bogoslovi, sjemeništarci, kandidatice i novakinje iz Cetinske krajine hodočastili su u srijedu 7. kolovoza u svetište Gospe Sinjske u Sinj. U samostanskoj crkvi Gospe Sinjske splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je euharistijsko slavlje na kojem je sudjelovalo 97 svećenika, 214 redovnica, bogoslovi i sjemeništarci, kandidatice i novakinje, među kojima su bili provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman, sinjski gvardijan fra Petar Klapež te provincijalka s. Anemarie Radan.

Na početku slavlja riječi pozdrava uputio je sinjski gvardijan fra Petar Klapež, koji je izrazio dobrodošlicu u svetište Gospe Sinjske i zahvalio Bogu za otajstvo euharistije koje je stavljeno u središte susreta, a po kojem se hrani vjera i svećenički te redovnički poziv. "U ovoj Godini vjere mi, Bogu posvećene osobe ovog plemenitog Cetinskog kraja, došli smo u devetnici Velike Gospe u Sinj kao hodočasnici. U ovom susretu blisko smo povezani s Čudotvornom Gospom Sinjskom, koja je snažno obilježila naše živote, a posebno naše pozive i odazive. Želimo biti živa kršćanska i molitvena nazočnost, ovdje gdje je molitva jedini odgovor na pitanja koja toliko puta u našem pozivu nadilaze ljudsku ograničenost", rekao je gvardijan.

Pozdravivši sve okupljene, nadbiskup Barišić rekao je kako u Godini vjere trebaju biti zahvalni Bogu za dar posvećenog života i moliti da Gospodin još više umnoži tu milost dara posvećenog života te da su ovakvi susreti prilika za zahvalu Bogu, roditeljima i svima koji su bili pratitelji na putu svećeništva i redovništva.

Na završetku slavlja provincijal Kodžoman istaknuo je taj susret kao poticaj "da ne zaboravimo odgovornost prema svome hrvatskom narodu". "Kao redovnici i redovnice na njivi Gospodnjoj Bog nam je dao različite službe koje se očituju u odgojiteljima, katehetama, profesorima i svi skupa smo neprocjenjivo blago", rekao je provincijal. Prije blagoslova i otpusta, svi okupljeni izmolili su posvetnu molitvu Gospi Sinjskoj. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Vijesti
Vijesti
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi