Vijesti - Susret provincijskih definitorija Južnoslavenske konferencije OFM

 

Susret provincijskih definitorija Južnoslavenske konferencije OFM

Susret provincijskih definitorija Južnoslavenske konferencije OFM Objavljeno: 18. 02. 2013 - 14:36

Susret svih provincijskih definitorija Južnoslavenske konferencije OFM počeo je 18. veljače u Međugorju molitvom Srednjeg časa i meditacijom na temu "Vjerničko lice manjega brata". Fra Nikola Vukoja predvodio je pokorničko slavlje nakon kojega je bila mogućnost za osobnu ispovijed. Poslijepodne provincijalni ministri predmolili su desetice krunice u crkvi, a svi zajedno sudjelovali su u molitvenom programu s hodočasnicima i na euharistijskom slavlju koje je predvodio fra Nikola Vukoja.

Drugi dan susreta počeo je molitvom Jutarnje, a zatim se u radnom dijelu analiziralo ostvarenje zaključaka i prijedloga koji su doneseni na posljednjem susretu koji je također održan u Međugorju 31. studenoga i 1. prosinca 2011. godine. Uslijedio je rad po skupinama. Fra Velimir Blažević u poslijepodnevnom programu održao je predavanje "Vlast i službe upravljanja općenito u redovničkim ustanovama, posebno upravljanje provincijama u Franjevačkome redu". Uslijedio je rad po skupinama. U molitvenom programu s hodočasnicima u crkvi desetice krunice predmolili su pojedini definitori, a euharistijsko slavlje predslavio je fra Andrija Bilokapić.

Na kraju susreta sudionici su u plenumu iznijeli izviješća iz rada po skupinama i neke konkretne prijedloge i zaključke u cilju bolje kvalitete života i poslanja franjevaca na tom području. Susret je završio euharistijskim slavljem koje je predslavio fra Ivan Sesar. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi