Vijesti - Susret provincijskih definitorija Južnoslavenske konferencije OFM

 

Susret provincijskih definitorija Južnoslavenske konferencije OFM

Susret provincijskih definitorija Južnoslavenske konferencije OFM Objavljeno: 18. 02. 2013 - 14:36

Susret svih provincijskih definitorija Južnoslavenske konferencije OFM počeo je 18. veljače u Međugorju molitvom Srednjeg časa i meditacijom na temu "Vjerničko lice manjega brata". Fra Nikola Vukoja predvodio je pokorničko slavlje nakon kojega je bila mogućnost za osobnu ispovijed. Poslijepodne provincijalni ministri predmolili su desetice krunice u crkvi, a svi zajedno sudjelovali su u molitvenom programu s hodočasnicima i na euharistijskom slavlju koje je predvodio fra Nikola Vukoja.

Drugi dan susreta počeo je molitvom Jutarnje, a zatim se u radnom dijelu analiziralo ostvarenje zaključaka i prijedloga koji su doneseni na posljednjem susretu koji je također održan u Međugorju 31. studenoga i 1. prosinca 2011. godine. Uslijedio je rad po skupinama. Fra Velimir Blažević u poslijepodnevnom programu održao je predavanje "Vlast i službe upravljanja općenito u redovničkim ustanovama, posebno upravljanje provincijama u Franjevačkome redu". Uslijedio je rad po skupinama. U molitvenom programu s hodočasnicima u crkvi desetice krunice predmolili su pojedini definitori, a euharistijsko slavlje predslavio je fra Andrija Bilokapić.

Na kraju susreta sudionici su u plenumu iznijeli izviješća iz rada po skupinama i neke konkretne prijedloge i zaključke u cilju bolje kvalitete života i poslanja franjevaca na tom području. Susret je završio euharistijskim slavljem koje je predslavio fra Ivan Sesar. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi