Vijesti - Susret osoba posvećenog života s područja Sisačke biskupije

 

Susret osoba posvećenog života s područja Sisačke biskupije

Susret osoba posvećenog života s područja Sisačke biskupije Objavljeno: 18. 03. 2013 - 08:41

Drugi ovogodišnji susret osoba posvećenog života s područja Sisačke biskupije održan je u ponedjeljak 18. ožujka u Dvorani bl. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Predavanje na temu "Godina vjere – nova evangelizacija: uloga redovnika i redovnica" održao je gvardijan kapucinskog samostana u Varaždinu fra Ante Kukavica, a uz brojne redovnice i redovnike susretu je nazočio i biskup Vlado Košić.

Govoreći o novoj evangelizaciji, Kukavica je istaknuo kako redovnici koji su ciljano željeli biti "posve pravi kršćani i vjernici", to moraju svjedočiti svojom karizmom, baš poput utemeljitelja svakog od brojnih redova kojima pripadaju. "Taj način života, o čemu govori i papa Benedikt XVI. u 'Porta fidei' mora dobiti formu, a ta forma mora biti vidljiva u ovom svijetu. Ne samo po odijelu nego i po stvarnoj zauzetosti za stvar Božju, te za nas redovnike na prvom mjestu prije svega treba biti svjedočenje životom", rekao je predavač, i dodao kako vjernici, a posebno redovnici moraju biti svjesni svog identiteta. "Taj identitet kod nas redovnika od početaka je iznimno raznolik. Zato je važno da se ni danas ne izgubi ta raznolikost, jer upravo je ona veliko bogatstvo koje je pobuđivao Duh Sveti kroz ustanovitelje redova. Bitno je i to da se to bogatstvo i pokaže, a mi redovnici moramo znati što smo primili od karizme našeg utemeljitelja i u današnjem vremenu to svjedočiti", istaknuo je o. Kukavica. 

Na kraju okupljenima se obratio biskup Košić, poručivši kao je redovništvo danas posebno počašćeno novim Papom i time što je za svoje ime uzeo ono sv. Franje Asiškog, obnovitelja Crkve. 

Susret je završen misnim slavljem u sisačkoj katedrali koje je predvodio biskup Košić, a propovijedao fra Ante Kukavica. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izborna skupština HRK

14. i 15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi