Vijesti - Smotra franjevačkih zborova u Vukovaru

 

Smotra franjevačkih zborova u Vukovaru

Objavljeno: 31. 05. 2014 - 22:41

U franjevačkoj crkvi Sv. apostola Filipa i Jakova u Vukovaru održana je 31. svibnja deveta smotra franjevačkih zborova Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Sve sudionike smotre, uime domaćina, pozdravio je vukovarski gvardijan fra Gordan Propadalo. Nastupilo je 25 zborova od Trsata u Rijeci do Subotice u Vojvodini.

Smotru su otvorili domaćini, Zbor sv. Cecilije iz župe Vukovar 1, potom su nastupili Mješoviti pjevački zbor župe Presvetog Trojstva iz Karlovca, Zbor Sv. Obitelji iz Osijeka, Sv. Cecilija iz Iloka, Ženski zbor župe sv. Nikole biskupa iz Čakovca, Zbor Blaženstva župe Kozari Bok, Mješoviti zbor crkve Sv. Franje na Kaptolu u Zagrebu, Zbor sv. Antuna Padovanskog iz Čakovca, zborovi iz Našica, Koprivnice, Klanjca, Đurmanca, zbor svetišta Majke Božje Trsatske, zbor franjevačke crkve u Zemunu, zborovi iz Varaždina i Virovitice, zbor župe Duha Svetoga u Požegi, mješoviti zbor Tomislav Cernik, Mješoviti zbor župe sv. Nikole biskupa iz Čakovca, zborovi iz Subotice, Krapine, Đurđenovca, Donje Motičine, iz susjednog Bača u Vojvodini, i među posljednjima "Klapa Manja braća", zbor franjevačkih bogoslova iz Zagreba.

Svaki je zbor otpjevao po jednu pjesmu na zadanu temu o Mariji, a potom je bilo euharistijsko slavlje za vrijeme kojeg su pjevali svi zborovi zajedno pod umjetničkim ravnanjem povjerenika Vijeća za kulturnu djelatnost ove franjevačke provincije fra Antuna Jasenovića. Euharistijsko slavlje predvodio je izaslanik provincijalnog ministra fra Ilije Vrdoljaka, fra Drago Bedeničić, a koncelebriralo je dvadesetak franjevaca pristiglih iz svih dijelova ove prostorno velike franjevačke provincije. Najduži pljesak dobio je zbor župe sv. Josipa iz Đurđenovca za izvedbu pjesme "O, sveta Marijo!" u kojoj se između ostalog kaže: "Gospa si od Aljmaša, Gospa Drave, Dunava. S tobom i sa suzama, moli se Slavonija!". Pjesma je izvedena prvi put na festivalu u Opatiji, 22. listopada 2013. godine. Dirigirala je Emilija Turičar, uz orguljašku pratnju Antuna Smiljanića. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izborna skupština HRK

14. i 15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi