Vijesti - Salezijanski novaci položili svoje prve redovničke zavjete

 

Salezijanski novaci položili svoje prve redovničke zavjete

Salezijanski novaci položili svoje prve redovničke zavjete Objavljeno: 08. 09. 2016 - 23:16

U četvrtak, 8. rujna, Hrvatska salezijanska provincija dobila je pet novih salezijanaca. U bazilici Svetog Trojstva u Genzanu,  Janko Belina, Mario Mihovil Matijević, Josip Marija Sarić, Ivo Šokčić i Zvonimir Ivan Tomaš zavjetovali su se na poslušnost, siromaštvo i čistoću, na život u salezijanskoj zajednici te na predanje mladima, osobito najsiromašnijima. 

Svoj: „Evo me!“, izrekli su pred don Stefanom Martogliom, regionalnim savjetnikom Sredozemne regije i u nazočnosti provincijala don Peje Orkića.

Uz naše novozavjetovanike, Družba je dobila pet salezijanaca iz Italije, te po jednog iz Mađarske, Portugala i Španjolske.

Mladi salezijanci nastavljaju svoju formaciju u Rimu gdje će na Salezijanskom papinskom sveučilištu pohađati studij filozofije.

Molimo za našu novu braću da mogu uvijek biti svjedoci i nositelji Božje ljubavi bližnjima, a neka im u tome pomogne zagovor Marije, Pomoćnice kršćana i svetoga Ivana Bosca.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi