Vijesti - Primanje u postulaturu i novicijat Školskih sestara franjevki Krista Kralja

 

Primanje u postulaturu i novicijat Školskih sestara franjevki Krista Kralja

Autor: ika
Objavljeno: 01. 10. 2016 - 21:52

Na spomendan sv. Terezije od Djeteta Isusa, 1. listopada, u kući novicijata u Kloštru Ivaniću provincijska predstojnica s. Kata Karadža u novicijat je primila postulantice: Anamariju Ćuro, Andreju Lukenda, Vesnu Bošnjak, Ivanu Fišić i Pamelu Ivić, a u postulaturu je primila kandidatice: Mateu Šipić, Moniku Džepinu, Blaženku Miličić i Suzanu Benković. Primanje u novicijat i postulaturu bilo je u samostanskoj kapelici u kući novicijata u nazočnosti brojnih sestara okupljenih na večernjoj molitvi Božanskog časoslova. Obredu primanja prethodile su duhovne vježbe u Bugojnu koje je predvodila s. Vida Tomažič iz Mariborske provincije.

Sestra Kata u svom obraćanju okupljenim sestrama, novakinjama i postulanticama, čestitajući na ovom milosnom događaju, ukazala je na važnost zahvalnosti Bogu za dar novih zvanja našoj Zajednici te potaknula sestre da se prema tom daru odnose sestrinski i majčinski, s pažnjom i pozornošću. Nije nevažno kako molimo, kako se ponašamo, kako se odnosimo jedna prema drugoj, kako živimo svoj redovnički život, kazala je s. Kata i pozvala sestre da budu primjer jedna drugoj, svjedoče mladima dosljednosti i radikalnost poziva, pretječu jedna drugu u dobru, kako bi u djevojkama potaknule veći žar da i same mogu reći to je ono što hoću, to je ono što želim.

Zahvalivši se dosadašnjoj odgojiteljici postulantica s. Samueli Klaić koja je kroz proteklu godinu pratila postulantice, s. Kata je novakinje povjerila s. Celini Vidak, njihovoj odgajateljici kao i postulantice dok se sa studija ne vrati s. Radmila Ilinović, imenovana odgojiteljica postulantica.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi