Vijesti - Primanje u postulaturu i novicijat Školskih sestara franjevki Krista Kralja

 

Primanje u postulaturu i novicijat Školskih sestara franjevki Krista Kralja

Autor: ika
Objavljeno: 01. 10. 2016 - 21:52

Na spomendan sv. Terezije od Djeteta Isusa, 1. listopada, u kući novicijata u Kloštru Ivaniću provincijska predstojnica s. Kata Karadža u novicijat je primila postulantice: Anamariju Ćuro, Andreju Lukenda, Vesnu Bošnjak, Ivanu Fišić i Pamelu Ivić, a u postulaturu je primila kandidatice: Mateu Šipić, Moniku Džepinu, Blaženku Miličić i Suzanu Benković. Primanje u novicijat i postulaturu bilo je u samostanskoj kapelici u kući novicijata u nazočnosti brojnih sestara okupljenih na večernjoj molitvi Božanskog časoslova. Obredu primanja prethodile su duhovne vježbe u Bugojnu koje je predvodila s. Vida Tomažič iz Mariborske provincije.

Sestra Kata u svom obraćanju okupljenim sestrama, novakinjama i postulanticama, čestitajući na ovom milosnom događaju, ukazala je na važnost zahvalnosti Bogu za dar novih zvanja našoj Zajednici te potaknula sestre da se prema tom daru odnose sestrinski i majčinski, s pažnjom i pozornošću. Nije nevažno kako molimo, kako se ponašamo, kako se odnosimo jedna prema drugoj, kako živimo svoj redovnički život, kazala je s. Kata i pozvala sestre da budu primjer jedna drugoj, svjedoče mladima dosljednosti i radikalnost poziva, pretječu jedna drugu u dobru, kako bi u djevojkama potaknule veći žar da i same mogu reći to je ono što hoću, to je ono što želim.

Zahvalivši se dosadašnjoj odgojiteljici postulantica s. Samueli Klaić koja je kroz proteklu godinu pratila postulantice, s. Kata je novakinje povjerila s. Celini Vidak, njihovoj odgajateljici kao i postulantice dok se sa studija ne vrati s. Radmila Ilinović, imenovana odgojiteljica postulantica.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. 10. 2020. OTKAZANO

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

Izborna skupština HRK

15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a).

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi