Vijesti - Preminuo p. Ivan Androić, MSC

 

Preminuo p. Ivan Androić, MSC

Preminuo p. Ivan Androić, MSC Autor: ika
Objavljeno: 29. 09. 2021 - 14:42

P. Ivan Androić, MSC nakon duge i teške bolesti je na blagdan svetih arkanđela Mihaela, Gabriela i Rafaela 29. rujna 2021. u Rijeci preminuo blago u Gospodinu.

P. Ivan Androić rođen je u Pakracu 10. ožujka 1954.od oca Josipa i majke Agate. Osnovnu školu završio je u Pakracu. Na njegovo svećeničko i redovničko zvanje uvelike je utjecao prečasne uspomene župnik Josip Pašić.

Nakon osnovne škole upisao je klasičnu gimnaziju i sjemenište u Zagrebu. Nakon srednjoškolskoga obrazovanja Ivan je upisao Katolički bogoslovni fakultet kao svećenički kandidat. Nakon završene dvije godine prekinuo je sa studijem i uključio se u Zagrebački Caritas gdje je pomagao starima i bolesnima. U kongregaciju misionara Presvetog Srca Isusova ulazi u Salzburgu. Novicijat i studij teologije završava u Kamerunu te pastoralno djeluje u Kamerunu i Kongu.

Doživotne zavjete polaže 6. siječnja 1994., a za prezbitera je zaređen po zagrebačkom nadbiskupu uzoritom kardinalu Josipu Bozaniću 10. lipnja 2000. Obnašao je službe župnog vikara u Župi Krista Kralja u Zagrebu, župnog vikara u Stenjevcu, župnika na Župi sv. Mateja na Viškovu, ravnatelja pastoralnog centra Srca Isusova u Dramlju, župnika u Vrbovskom te župnika u Ičićima. Na vlastiti zahtjev radi narušenoga zdravlja privremeno je umirovljen u rujnu 2021. godine.

Posljednji ispraćaj pokojnika bit će u njegovoj rodnoj župi u Pakracu u utorak 5. listopada 2021. u 16 sati.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi