Vijesti - Predstavljanje poezije fra Mladena Rozića

 

Predstavljanje poezije fra Mladena Rozića

Predstavljanje poezije fra Mladena Rozića Autor: ika
Objavljeno: 29. 11. 2017 - 22:47

Predstavljanje poezije fra Mladena Rozića održano je u srijedu 29. studenoga u čitaonici Narodne knjižnice Grad u Dubrovniku. Uz autora o njegovoj poeziji objavljenoj u pet knjiga govorili su don Ilija Drmić, profesor hrvatskog jezika i književnosti i Boris Njavro, predsjednik Društva dubrovačkih pisaca. Poeziju je čitao moderator večeri Gojko Jelić, predsjednik širokobriješkog ogranka Matice hrvatske, a glazbene točke izveo je fra Marin Karačić uz gitarsku pratnju Pere Tomića. Predstavljanje je organizirao dubrovački ogranak Matice hrvatske u suradnji s ogrankom Matice hrvatske u Širokom Brijegu.

Na početku promocije okupljene su pozdravili katedralni župnik don Stanko Lasić i predsjednica dubrovačkog ogranka Matice hrvatske Slavica Stojan. 

Govoreći o svojoj poeziji, autor Rozić rekao je kako je ona za njega dodir sa Stvoriteljem. Istaknuo je i kako „trebamo biti takvi ljudi koji će u ovu stvarnost unositi ljubav, a da bismo to činili trebamo je prije sami imati". „Kad ljubavi nema onda nema ni lijepe riječi", rekao je te dodao kako se u ljudskim srcima nalazi cijeli svijet, a „ovdje na zemlji smo zato da pokažemo svoje srce i sve ono što u njemu ima". 

Fra Mladen Rozić rođen je 6. travnja 1957. u Ljutom Docu, Hercegovina. Godine 1983. stupio je u novicijat Hercegovačke franjevačke provincije. Studij filozofije i teologije završio je u Sarajevu i Zagrebu. Diplomirao je 1991. na Filozofsko – teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu. Kao svećenik djelovao je u Ljubuškom – Humac, Širokom Brijegu, u New Yorku, Čerinu, Tomislavgradu. Sada je župnik u Bukovici. Povremeno se javlja sa svojim pjesmama u časopisu "Vitko" što ga tiska Matica hrvatska sa Širokog Brijega i glasilu "Stazama sv. Franje". Više njegovih pjesama je uglazbljeno i izvođeno na Zlatnoj harfi. Pisao je pjesme pod pseudonimom za nekoliko nosača zvuka (CD) duhovne glazbe. Prvu zbirku pjesama objavio je 2014. godine pod nazivom "Put iz sna". Napisao je još zbirke "Dodir neba" (2015.), "Cjelov života" (2016.), „Put riječi" (2017.). Autorov poetski govor jest o Bogu, o svijetu i čovjeku. Poetski govor je jedna vrsta proročkog govora. Svijet je takav kakav jest, ali je potrebno napraviti zaokret u ovoj našoj stvarnosti ukoliko se hoće živjeti u skladu s Božjom voljom.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Predavanja i raspored Škole za novakinje tijekom zimskoga semestra 2017
  • Semestar započinje 11. listopada, a završava 20. prosinca 2017.
Adventska duhovna obnova za redovnice i redovnike u Zagrebu
  • 17. prosinca 2017. na treću nedjelju Došašća u crkvi svetog Franje, Kaptol 9, Zagreb
58. Teološko-pastoralni tjedan
  • Zagreb, 23. do 25. siječnja 2018. na temu "Unutarcrkveni dijalog, suradnja i suodgovornost".

Izdavaštvo

Za novo vino nove mješine
Za novo vino nove mješine
Naviještajte
Naviještajte
Posvećeni život
Posvećeni život
Apostolska konstitucija VULTUM DEI QUAERERE o ženskom kontemplativnom životu
Apostolska konstitucija VULTUM DEI QUAERERE o ženskom kontemplativnom životu
Vijesti
Vijesti
Susret, br. 9., god V., 2017.
Susret, br. 9., god V., 2017.

Linkovi