Vijesti - Predstavljanje poezije fra Mladena Rozića

 

Predstavljanje poezije fra Mladena Rozića

Predstavljanje poezije fra Mladena Rozića Autor: ika
Objavljeno: 29. 11. 2017 - 22:47

Predstavljanje poezije fra Mladena Rozića održano je u srijedu 29. studenoga u čitaonici Narodne knjižnice Grad u Dubrovniku. Uz autora o njegovoj poeziji objavljenoj u pet knjiga govorili su don Ilija Drmić, profesor hrvatskog jezika i književnosti i Boris Njavro, predsjednik Društva dubrovačkih pisaca. Poeziju je čitao moderator večeri Gojko Jelić, predsjednik širokobriješkog ogranka Matice hrvatske, a glazbene točke izveo je fra Marin Karačić uz gitarsku pratnju Pere Tomića. Predstavljanje je organizirao dubrovački ogranak Matice hrvatske u suradnji s ogrankom Matice hrvatske u Širokom Brijegu.

Na početku promocije okupljene su pozdravili katedralni župnik don Stanko Lasić i predsjednica dubrovačkog ogranka Matice hrvatske Slavica Stojan. 

Govoreći o svojoj poeziji, autor Rozić rekao je kako je ona za njega dodir sa Stvoriteljem. Istaknuo je i kako „trebamo biti takvi ljudi koji će u ovu stvarnost unositi ljubav, a da bismo to činili trebamo je prije sami imati". „Kad ljubavi nema onda nema ni lijepe riječi", rekao je te dodao kako se u ljudskim srcima nalazi cijeli svijet, a „ovdje na zemlji smo zato da pokažemo svoje srce i sve ono što u njemu ima". 

Fra Mladen Rozić rođen je 6. travnja 1957. u Ljutom Docu, Hercegovina. Godine 1983. stupio je u novicijat Hercegovačke franjevačke provincije. Studij filozofije i teologije završio je u Sarajevu i Zagrebu. Diplomirao je 1991. na Filozofsko – teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu. Kao svećenik djelovao je u Ljubuškom – Humac, Širokom Brijegu, u New Yorku, Čerinu, Tomislavgradu. Sada je župnik u Bukovici. Povremeno se javlja sa svojim pjesmama u časopisu "Vitko" što ga tiska Matica hrvatska sa Širokog Brijega i glasilu "Stazama sv. Franje". Više njegovih pjesama je uglazbljeno i izvođeno na Zlatnoj harfi. Pisao je pjesme pod pseudonimom za nekoliko nosača zvuka (CD) duhovne glazbe. Prvu zbirku pjesama objavio je 2014. godine pod nazivom "Put iz sna". Napisao je još zbirke "Dodir neba" (2015.), "Cjelov života" (2016.), „Put riječi" (2017.). Autorov poetski govor jest o Bogu, o svijetu i čovjeku. Poetski govor je jedna vrsta proročkog govora. Svijet je takav kakav jest, ali je potrebno napraviti zaokret u ovoj našoj stvarnosti ukoliko se hoće živjeti u skladu s Božjom voljom.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izborna skupština HRK

14. i 15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi