Vijesti - Posjeta Domu za psihičke bolesnike u Loboru

 

Posjeta Domu za psihičke bolesnike u Loboru

Posjeta Domu za psihičke bolesnike u Loboru Objavljeno: 24. 03. 2012 - 09:15

Povjerenstvo HKVRPP-a za medicinske sestre članice redovničkih ustanova već tradicionalno, nekoliko godina u suradnji s HUMS-om organizira posjet domu za psihičke bolesnike u Loboru. Ovogodišnji uskrsni posjet organiziran je 24. ožujka. 

Još uvijek imamo svi želju, volju i snagu i radosni smo što se to iz godine u godinu ustrajno nastavlja. Istina je da pripreme zahtijevaju puno truda kao i sam odlazak ali nas to svejedno raduje, veseli kad vidimo da nekome možemo pomoći. Potrebno je pribaviti sve stvari za paketiće koje slažemo, spakirati oko 340 paketića i to podijeliti ih.

Ne budu uvijek pripreme jednostavne ali smo na taj dan kad smo s njima u Loboru presretni kad vidimo koliko se čovjek raduje maloj stvari koju dobije. I to nas nekakvo uvijek vuče da nastavimo dalje. U petak dan prije odlaska provedemo cijelo popodne u prostorijama HUMS-a pakirajući paketiće za svakog pojedinačno. Tako smo ove godina nas pet časnih sestara uspjele posložiti sve ove darove u toku popodneva a na sam odlazak u Lobor pridružilo nam se još 6 civilnih medicinski sestara.

Susret koji se odvija u Loboru između nas, osoblja i bolesnika doista je dirljiv. Bude to jedno prelijepo druženje, uvijek novo iskustvo. Željela bi da nam Bog uvijek dade snage i da nam ne zatamni srce da možemo vidjeti malog čovjeka koji je pokraj nas. Svim djelatnicima i korisnicima doma zaželjeli smo sretan i blagoslovljen Uskrs..
(sestra Danica Grgić)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi