Vijesti - Otvorena izložba „150 godina zajedno”

 

Otvorena izložba „150 godina zajedno”

Otvorena izložba „150 godina zajedno” Autor: ika
Objavljeno: 05. 06. 2018 - 10:49

Izložba u povodu obilježavanja 150. obljetnice dolaska milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovo

U Muzeju Đakovštine u Đakovu otvorena je 5. lipnja izložba „150 godina zajedno" autorice s. M. Estere Radičević, a u povodu obilježavanja 150. obljetnice dolaska milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovo.

Autorica izložbe istaknula je kako je 150 godina prisutnosti, molitve, žrtve i rada vrijedno slavlja. Jubilej zajednice jubilej je svake sestre i to ne samo živućih, već i ostalih 2000 sestara koje su svojim životom ostavile svijetli trag u Hrvatskoj provinciji. Svaka je od njih darovala svoje snage, talente, život Bogu i bližnjemu.

Izložba želi provesti posjetitelja na jedan drukčiji način kroz samostanske prostore, želi objasniti što je bit posvećenoga života i rada jedne redovničke zajednice, u ovom slučaju zajednice milosrdnih sestara sv. Križa. Prikazujući raznolikost aktivnosti, djelatnosti, interesa i karakteristika pojedinih sestara, izložba šalje poruku o specifičnom načinu redovničkog života u tradiciji dugoj 150 godina, naglašeno je na otvorenju izložbe. 

Osim autorice, na otvorenju su govorili i ravnatelj Muzeja Borislav Bijelić, đakovački dogradonačelnik Antun Galić te provincijalna poglavarica s. Amalija Kupčerić, koja je istaknula da je ova izložba znak zahvalnosti svim sestrama koje su prošle kroz provinciju, a kojih se prisjećaju ovih dana.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Odgoda susreta

Zbog pandemije koronavirusa COVID-19, svi planirani susreti odgađaju se do daljnjega.

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Vijesti
Vijesti
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi