Vijesti - Otvorena izložba „150 godina zajedno”

 

Otvorena izložba „150 godina zajedno”

Otvorena izložba „150 godina zajedno” Autor: ika
Objavljeno: 05. 06. 2018 - 10:49

Izložba u povodu obilježavanja 150. obljetnice dolaska milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovo

U Muzeju Đakovštine u Đakovu otvorena je 5. lipnja izložba „150 godina zajedno" autorice s. M. Estere Radičević, a u povodu obilježavanja 150. obljetnice dolaska milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovo.

Autorica izložbe istaknula je kako je 150 godina prisutnosti, molitve, žrtve i rada vrijedno slavlja. Jubilej zajednice jubilej je svake sestre i to ne samo živućih, već i ostalih 2000 sestara koje su svojim životom ostavile svijetli trag u Hrvatskoj provinciji. Svaka je od njih darovala svoje snage, talente, život Bogu i bližnjemu.

Izložba želi provesti posjetitelja na jedan drukčiji način kroz samostanske prostore, želi objasniti što je bit posvećenoga života i rada jedne redovničke zajednice, u ovom slučaju zajednice milosrdnih sestara sv. Križa. Prikazujući raznolikost aktivnosti, djelatnosti, interesa i karakteristika pojedinih sestara, izložba šalje poruku o specifičnom načinu redovničkog života u tradiciji dugoj 150 godina, naglašeno je na otvorenju izložbe. 

Osim autorice, na otvorenju su govorili i ravnatelj Muzeja Borislav Bijelić, đakovački dogradonačelnik Antun Galić te provincijalna poglavarica s. Amalija Kupčerić, koja je istaknula da je ova izložba znak zahvalnosti svim sestrama koje su prošle kroz provinciju, a kojih se prisjećaju ovih dana.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Humanitarni koncert zaklade „Marija De Mattias“ Klanjateljica Krvi Kristove

28. svibnja 2019. s početkom u 19.30 u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Susret, br. 10., god. VI., 2018.

Linkovi