Vijesti - Otkrivena spomen ploča o pastoralnom djelovanju Riječke Majke

 

Otkrivena spomen ploča o pastoralnom djelovanju Riječke Majke

Otkrivena spomen ploča o pastoralnom djelovanju Riječke Majke Autor: ri-nadbiskupija.com
Objavljeno: 27. 09. 2020 - 20:48

Svetu misu predslavio je fra Mijo Šarčević

U ponedjeljak 27. rujna u dominikanskoj samostanskoj crkvi svetoga Jeronima proslavljan je drugi dan trodnevne  priprave za svetkovinu svetog Jeronima, a ujedno i treći dan trodnevne duhovne priprave oči obljetnice preminuća službenice Božje majke Marije Krucifikse Kozulić. 

Svetu misu predslavio je fra Mijo Šarčević, OFMcap. u koncelebraciji s paterom Nikolom Leopoldom Nosom i paterom Ivanom Dominikom Iličićem, starješinom samostana. U snažnoj i dubokoj  homiliji predvoditelj misnogs lavlja upozorio je na opasnost oholosti i ljudske egoističnosti te potaknuo vjernike na promišljanje o poniznom služenju Bogu po primjeru službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić. Također, ohrabrio ih je rekavši da svatko može postati svet neovisno o težini vlastite naravi. U  tom kontekstu istaknuo je za primjer svetoga Jeronima koji je postao veliki svetac unatoč svojoj vrlo teškoj naravi.

Nakon svete mise vrhovna predstojnica Družbe i postulatorica kauze č. M. Dobroslava Mlakić održala je kratko predavanje o pastoralnom djelovanju službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić. Predavanje je održano u kapeli Bezgrešne u nekoć augustinskom, a sada dominikanskom samostanu u Rijeci, u vremenskom razdoblju prije nego je Riječka Majka osnovala Družbu sestara Presvetoga Srca Isusova.  Izdvojila je na osobit način njezin katehetski rad s mladima. Nakon predavanja u kapeli Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije održan je svečani čin otkrivanja spomen ploče o pastoralnom djelovanju Riječke Majke u tome prostoru. Kao uvod u taj svečani čin riječki vjeroučitelji su pripremili prigodan duhovno meditativni program i otpjevali nekoliko duhovnih pjesama. Ploču su otkrili č. M. Dobroslava Mlakić i pater Ivan Dominik Iličić koji je i blagoslovio ploču. Ovaj radostan skup završio je zajedničkim pjevanjem pjesme Krist na žalu koju je najavio pater Ivan Dominik Iličić rekavši pri tomu da i nas Gospodin poziva ili na velika djela ili na mala djela učinjena s velikom ljubavlju.

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Nuncij Lingua predvodio...
Slijedeći članak:
Splitske sestre milosrdnice...
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi