Vijesti - Održana duhovna obnove za redovnice koje djeluju u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

 

Održana duhovna obnove za redovnice koje djeluju u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Objavljeno: 06. 04. 2014 - 00:10

U svetištu Gospe od Zdravlja u Splitu, u nedjelju 6. travnja popodne upriličena je uobičajena preduskrsna duhovna obnova za redovnice s područja grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije, na koju se okupilo oko 200 sestara. Pjevanje su predvodile i prigodno svetopisamsko čitanje pročitale milosrdnice.

Uvodeći u službu riječi nazočne je pozdravio biskupijski delegat za redovnice fra Petar Lubina, koji je, među ostalim istaknuo kako "papa Franjo, i sam redovnik, želi da današnja Crkva bude misionarska. Ne želi, naime, Crkvu koja će se ograditi zidovima, nego zajednicu koja će tražiti način susreta i posredovanje Radosne vijesti. Stoga potiče ne samo biskupe, svećenike, redovnike i redovnice nego i sve Kristove vjernike, da za osvježenje evanđelja tražimo nove načine i putove te nošeni misijskom radošću krenemo navješćivati Radosnu vijest". Na poseban način od nas redovnika traži da "probudimo svijet", što je "zadatak težak, posla puno i na sve strane, a mi ušli u svoje kolotečine i teško nas pokrenuti za nešto novo". Prigodno razmatranje održao je dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu dr. Ante Mateljan na temu "Radost Evanđelja i papa Franjo". Budući da je apostolska pobudnica dosta duga, svoje razmatranje usredotočio je na njezinu prvu rečenicu, koja je zapravo sažetak i svrha čitave pobudnice: "Radost evanđelja ispunja srce i čitav život svakog onog koji susretne Isusa". Analizirajući riječ po riječ prve rečenice i potkrjepljujući ih zgodama i slikama iz svagdanjega života, prikazao je poruku pape Franje „koja nas poziva na stavljanje Isusa u središte svoga života kako bismo ga istinski susreli, a onda, ispunjeni njime i druge oko sebe ispunjavali radošću življenja". Isusova moć očitovala se posebno u Betaniji, kad je Lazarovim povratkom u život obradovao njegove sestre, donio im radost nakon velike žalosti. To je i naša zadaća u svijetu u kojemu živimo. Dobro bi bilo zato uzeti do Uskrsa evanđelje u ruke i dnevno pročitati po jedan njegov odlomak, kako bismo se Isusu što više približili.

Po završetku razmatranja, obavijesti i čestitki za skori blagdan Uskrsa, sestre su imale prigodu za ispovijed. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Dan posvećenog života, poziv na Konferenciju za tisak i Euharistijsko slavlje

Poštovane/i!
U povodu Dana posvećenog života, pozivamo Vas na KONFERENCIJU ZA TISAK koja će se održati u subotu1. veljače 2020. godine u 10.00 sati, u sjedištu HRK u Zagrebu, Slavoljuba Bulvana 4.

Škola za novakinje (ljetni semestar 2019./20.)

Semestar započinje 5. veljače, a završava 30. travnja 2020.

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica održat će se od 27. do 29. ožujka 2020. u Međugorju (Put Kovačici 14, hotel Lavanda). Teme susreta su: Odnos autoriteta i poslušnosti Vođenje kolokvija.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi