Vijesti - Novi broj “Vijesti”, informativnog glasila HKVRPP-a

 

Novi broj “Vijesti”, informativnog glasila HKVRPP-a

Novi broj “Vijesti”, informativnog glasila HKVRPP-a Objavljeno: 16. 07. 2013 - 15:10

Poštovani redovnici i redovnice, ovaj broj naših zajedničkih "Vijesti" popratio je zbivanja u redovničkom životu od veljače ove godine.

Od događanja kroz ovo razdoblje ponajprije možemo izdvojiti osnivanje Studija posvećenog života - projekta s kojim smo započeli još prije dvije godine, povjerivši ga ocima karmelićanima. Ovaj studij, namijenjen ponajprije redovnicima i redovnicama kao oblik njihove permanentne izobrazbe i formacije, započet će s radom početkom sljedeće 2013./2014. akademske godine. Oci karmelićani osnovali su i Prvu katoličku osnovnu školu u gradu Zagrebu, što je ujedno i prva osnovna škola u Hrvatskoj koju je osnovala jedna redovnička zajednica. Ovaj broj donosi i izvješća o korizmenoj duhovnoj obnovi za redovnice i redovnike u Zagrebu, zatim izvješća o 42. vijećanju redovničkih odgojitelja i odgojiteljica i o slavlju održanu u povodu 50. svjetskoga dana molitve za duhovna zvanja te o nizu drugih aktivnosti HKVRPP-a, odnosno njezinih povjerenstava.

S obzirom na tematske priloge u ovoj Godini vjere i u duhu poruke Opće sinode biskupa o potrebi nove evangelizacije, posebno ističemo poruku "Duhovna zvanja – proroštvo nade" splitsko-makarskoga nadbiskupa Marina Barišića, predsjednika Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja, te predavanje "Redovnici i nova evangelizacija", koje je na Skupštini KVRPP-a BiH održao vrhbosanski pomoćni biskup dr. Pero Sudar.

Prilogom smo popratili i izbor novoga pape Franje, pred kojim stoje veliki izazovi. Uvjereni da će upravo njegovi nagovori potaknuti i okrijepiti sve nas redovnike i redovnice na svesrdno i autentično promicanje nove evangelizacije ostajemo u molitvi za njega i Crkvu u cjelini. Molimo i jedni za druge da uspijemo prepoznati znakove vremena i na njih odgovoriti u bogatstvu karizmi i poslanja koje smo od Gospodina primili.

Uredništvo

ISSN 1846-8497
odgovaraju: o. Vinko Mamić i s. Jasna Lučić
uredio: Marinko Nikolić
lektura: Zdenka Leženić
naklada: 750 primjeraka
Glasilo izlazi četiri puta godišnje

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi