Vijesti - Nagrada Grada Zagreba fra Bonaventuri Dudi

 

Nagrada Grada Zagreba fra Bonaventuri Dudi

Nagrada Grada Zagreba fra Bonaventuri Dudi Objavljeno: 31. 05. 2014 - 10:59

U povodu Dana grada Zagreba, na svečanoj sjednici Gradske skupštine u subotu, 31. svibnja dodijeljene su nagrade Grada Zagreba, a uručili su ih zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Skupštine grada Zagreba Darinko Kosor. Nagrada za životno djelo dodijeljena je članu Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda istaknutom hrvatskom teologu, bibličaru, profesoru emeritusu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i dopisnom članu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti dr. fra Bonaventuri Dudi.

Njemu je to drugo ovogodišnje priznanje grada Zagreba. Naime, u siječnju je o 90. rođendanu (14. siječnja 1924.) dobio medalju grada Zagreba za posebne zasluge i postignuća za hrvatsku duhovnost i kulturu.

Nagradu za izvanredne znanstvene rezultate u biološkim znanostima dobio je znanstveni suradnik na Institutu Ruđer Bošković i docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu dr. Tomislav Domazet-Lošo (1974.).

Nagrada "Zagrepčanka godine" dodijeljena je docentici na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Vernesi Smolčić.

Nagrade grada Zagreba dobili su i novinar i komentator Ivan Blažičko, redoviti profesor u trajnom zvanju na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Mario Cifrek, redoviti profesor u trajnom zvanju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ante Čović, književna prevoditeljica Giga Gračan, pjesnik, književni kritičar, urednik i antologičar Ervin Jahić, glumica Gradskoga satiričkog kazališta Kerempuh Elizabeta Kukić, sportski dužnosnik, izv. prof. interne medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. hematologije Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Boris Labar, prvakinja Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu Blaženka Milić, specijalist pulmolog, predstojnik Klinike za plućne bolesti Jordanovac Kliničkoga bolničkog centra Zagreb prof. dr. sc. Miroslav Samaržija i Ante Kostelić, te posthumno Aleksander Laslo. Nagrade su dobili i Dva arhitekta d.o.o., Klinička bolnica "Sveti Duh", Končar - Energetski transformatori d.o.o. i Otvorena televizija Zagreb d.d. (ika)
 

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izborna skupština HRK

14. i 15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi