Vijesti - Molitveno bdjenje za duhovna zvanja u splitskoj katedrali

 

Molitveno bdjenje za duhovna zvanja u splitskoj katedrali

Molitveno bdjenje za duhovna zvanja u splitskoj katedrali Autor: IKA
Objavljeno: 25. 04. 2015 - 05:16

Uoči nedjelje Dobroga Pastira, u subotu 25. travnja u splitskoj prvostolnici Sv. Dujma upriličeno je molitveno bdjenje za duhovna zvanja koje je predvodio predsjednik Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Pozdravljajući sudionike, istaknuo je kako su se okupili u različitosti, odgajatelji sjemeništa, sjemeništarci Nadbiskupijskog sjemeništa, sjemeništarci trećoredaca, dominikanaca, bogoslovi, isusovački novaci, franjevački bogoslovi s odgojiteljima, kandidatice, redovnice različitih redova, karizmi, vjernici župa koji se pridružuju zajedničkoj molitvi ne samo Splitsko-makarske nadbiskupije, nego molitvama širom svijeta. Pozvao je na molitvu Isusu Kristu "koji je izvor života i koji je svoj život dao za nas i njime nas obdario". Svatko ima poziv i nitko nije anoniman za Gospodina i svatko mu je važan. Gospodin zna pronaći svoje, one koji će njega radikalnije otkriti, prihvatiti. Mnogi odazvali i rekli svome Gospodinu da je on Put, Istina i Život, no događa se da se na tom putu izgubi hrabrost, odlučnost za dalje. Molit ćemo za hrabrost, za odlučnost da bi toliki ostvarili sebe na putu Dobrog Pastira, rekao je nadbiskup.

Uime Povjerenstva za duhovna zvanja Splitsko-makarske nadbiskupije nazočne je pozdravio don Jenko Bulić, ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa. "Najljepši lik i slika i usporedba koja je stvarnost u našoj vjeri je slika Isusa Krista Dobrog Pastira. S njime biti i bdjeti, njemu zahvaljivati i moliti, nešto je najdublje i zato je Nedjelja Dobrog Pastira bogatstvo za sve nas koji smo već na tom putu, ali i one koji će nam se u slobodi svoga srca i milošću Božjom pridružiti", rekao je don Jenko. "Dok molimo za nova duhovna zvanja istovremeno molimo za nas koji smo na tom putu da ustrajemo u postojanosti, vjeri, autentičnosti i dosljednosti i tako budemo prepoznatljivi kao znak njegove ljubavi i na taj način drugima privlačni u prostoru i vremenu", rekao je Bulić. U nastavku bdjenja Božju riječ i prigodna razmišljanja čitali su bogoslovi, redovnici i redovnice. U prvom dijelu programa bogoslov Petar Bulić i redovnica Elizabeta posvjedočili su iskustvo duhovnog poziva, kao i radosti i poteškoće s kojima se susreću. Svjedočila je i govorila o svom iskustvu Anita, majka trojice sinova koji su u sjemeništu. Svojim svjedočenjem uputili su ohrabrenje svima koji promišljaju o duhovnom pozivu. Poslije svjedočanstava uslijedilo je euharistijsko klanjanje na kojem je pjevao zbor sjemeništaraca pod vodstvom s. Lidije Matijević. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi