Vijesti - Milosrdnice u Splitu proslavile obljetnice zavjeta

 

Milosrdnice u Splitu proslavile obljetnice zavjeta

Milosrdnice u Splitu proslavile obljetnice zavjeta Autor: ika
Objavljeno: 14. 08. 2018 - 11:39

U kapeli provincijalne kuće u Splitu, 14. kolovoza, devet milosrdnica Provincije Navještenja Gospodinova – Split proslavilo je obljetnice redovničkog zavjetovanja, zahvaljujući Gospodinu za milost poziva i ustrajnosti u zvanju.

Šezdeset godina Bogu posvećenog života proslavile su s. M. Salvija Banić, s. M. Anuncijata Erić, s. M. Lucija Jurić i s. M. Arkanđela Smoljo. Pedesetu obljetnicu proslavile su s. M. Daroslava Bakić, s. M. Ines Silić, s. Milena Škopljanac Mačina i s. M. Nives Bajić, a dvadeset i petu obljetnicu s. Zdravka Milić. Tijekom misnog slavlja privremene zavjete na daljnje dvije godine, u ruke svoje provincijalne poglavarice s. M. Radoslave Kevo, položila je s. M. Mirela Delonga. 

Svečano misno slavlje predvodio je o. Zvonko Šeremet, SCJ u koncelebraciji s fra Petrom Lubinom, OFM i fra Ivanom Škopljancem Mačinom, OFM, a pjevanjem ga je animirao zbor sestara pod ravnanjem s. M. Mirte Škopljanac Mačine. 

Na kraju misnog slavlja svečaricama je uime svih redovnica Provincije čestitala provincijalna poglavarica s. M. Radoslava, zahvalivši Bogu za živote jubilarki te njima što su svoje od Boga primljene milosti i darove nesebično ugrađivale u život svoje zajednice i što su svjedočile i svjedoče milosrdnu ljubav ondje gdje ih je Providnost postavila.

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
800 godina dominikanskog...
Slijedeći članak:
Jubileji redovnica Družbe...
Povratak na sve vijesti
 
 
Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. 10. 2020. OTKAZANO

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

Izborna skupština HRK

15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a).

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi