Vijesti - Međuprovincijski susret provincijskih predstojnica i odgajateljica Školskih sestara franjevki

 

Međuprovincijski susret provincijskih predstojnica i odgajateljica Školskih sestara franjevki

Međuprovincijski susret provincijskih predstojnica i odgajateljica Školskih sestara franjevki Objavljeno: 26. 04. 2014 - 00:46

Redoviti susret provincijskih predstojnica i odgajateljica triju Provincija Školskih sestara franjevki Krista Kralja hrvatskog govornog područja održan je u subotu 26. travnja u samostanu sv. Franje u Bijelom Polju. Susret se odvijao u svjetlu teme "Radost evanđelja – temelj franjevačkog poslanja".

Na samom početku, riječ pozdrava i dobrodošlice uputila je s. Franka Bagarić, provincijska predstojnica Provincije Svete Obitelji, izrazivši radost da su sestre po 37. put zajedno kako bi podijelile iskustvo, kako radosti tako i traženja, koja žive na planu odgoja u svojim zajednicama. Prenijela je pozdrave s. Klare Šimunović, vrhovne predstojnice, koja je zaželjela radostan i plodonosan susret.

Na susretu su sudjelovale provincijske predstojnice i odgajateljice triju provincija hrvatskog govornog područja među kojima je bila i s. Metka Vrabič iz Mariborske provincije.

Izlaganje na temu Radost evanđelja – temelj franjevačkog poslanja održala je s. Danijela Brekalo, iščitavajući apostolsku pobudnicu Evangelii gaudium kroz prizmu franjevačkog poslanja. Poticaji i pitanja koji su proizašli iz izlaganja vodili su sestre u raspravi i izmjeni iskustava te vrednovanju ostvarenog i planiranju novih aktivnosti na međuprovincijskom planu.

Susret je završen u kasnim popodnevnim satima povjeravajući Gospodinu sva nastojanja sestara oko odgoja najmlađih članova njihovih zajednica. (www.ssf.hr)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Predbilježbe za četvrti nastavni ciklus studija „Teologije posvećenog života“

Od 1. listopada 2019. započinje četvrti dvogodišnji ciklus nastave TPŽ-a u Zagrebu. U tijeku su predbilježbe.

XXXV. Redovnički dani 2019.

Tema Dana: „Radujte se i kličite“

Seminar za medicinske sestre redovnice
  • Od 11. do 13. listopada 2019. u Kući Betanija na Velom Lošinju

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Susret, br. 10., god. VI., 2018.

Linkovi