Vijesti - Međuprovincijski susret provincijskih predstojnica i odgajateljica Školskih sestara franjevki

 

Međuprovincijski susret provincijskih predstojnica i odgajateljica Školskih sestara franjevki

Međuprovincijski susret provincijskih predstojnica i odgajateljica Školskih sestara franjevki Objavljeno: 26. 04. 2014 - 00:46

Redoviti susret provincijskih predstojnica i odgajateljica triju Provincija Školskih sestara franjevki Krista Kralja hrvatskog govornog područja održan je u subotu 26. travnja u samostanu sv. Franje u Bijelom Polju. Susret se odvijao u svjetlu teme "Radost evanđelja – temelj franjevačkog poslanja".

Na samom početku, riječ pozdrava i dobrodošlice uputila je s. Franka Bagarić, provincijska predstojnica Provincije Svete Obitelji, izrazivši radost da su sestre po 37. put zajedno kako bi podijelile iskustvo, kako radosti tako i traženja, koja žive na planu odgoja u svojim zajednicama. Prenijela je pozdrave s. Klare Šimunović, vrhovne predstojnice, koja je zaželjela radostan i plodonosan susret.

Na susretu su sudjelovale provincijske predstojnice i odgajateljice triju provincija hrvatskog govornog područja među kojima je bila i s. Metka Vrabič iz Mariborske provincije.

Izlaganje na temu Radost evanđelja – temelj franjevačkog poslanja održala je s. Danijela Brekalo, iščitavajući apostolsku pobudnicu Evangelii gaudium kroz prizmu franjevačkog poslanja. Poticaji i pitanja koji su proizašli iz izlaganja vodili su sestre u raspravi i izmjeni iskustava te vrednovanju ostvarenog i planiranju novih aktivnosti na međuprovincijskom planu.

Susret je završen u kasnim popodnevnim satima povjeravajući Gospodinu sva nastojanja sestara oko odgoja najmlađih članova njihovih zajednica. (www.ssf.hr)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi