Vijesti - Kolkata se priprema za kanonizaciju Majke Terezije

 

Kolkata se priprema za kanonizaciju Majke Terezije

Kolkata se priprema za kanonizaciju Majke Terezije Objavljeno: 28. 08. 2016 - 21:46

Bezrezervno služila najsiromašnijima

Manje od tjedna ostalo je do kanonizacije Majke Terezije koja je zakazana za 4. rujna u Rimu. U čast obilježavanja tog događaja, u indijskom gradu Kolkati gdje je Majka Terezija osnovala red Misionarki ljubavi i godinama živjela skrbeći za siromašne, postavit će se brončani kip buduće svetice koji je dar njezine rodne Makedonije.

Kip će biti postavljen uz već postojeći kip sv. Ivana Pavla II., a blagoslovit će ga mons. Thomas D'Souza. U Kolkati će se tim povodom održati niz seminara, konferencija, izložbi i molitvenih susreta s ciljem da se što bolje upozna ona koja je bezrezervno služila najsiromašnijima. U organizaciji indijskog ogranka Signisa, međunarodne katoličke medijske organizacije, održat će se i filmski festival posvećen Majci Tereziji. Za 2. listopada predviđena je velika misa zahvalnosti na stadionu Netaji kojoj će nazočiti indijski potpredsjednik Hanid Ansari. Također, u Rim će na službenu kanonizaciju Majke Terezije doći visoko indijsko izaslanstvo.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi