Vijesti - Izabrana nova regionalna uprava Klanjateljica Krvi Kristove

 

Izabrana nova regionalna uprava Klanjateljica Krvi Kristove

Izabrana nova regionalna uprava Klanjateljica Krvi Kristove Autor: Klanjateljice Krvi Kristove
Objavljeno: 02. 05. 2015 - 12:13

Na zasjedanju Trećeg izbornog regionalnog sabora, 2. svibnja u Zagrebu, Klanjateljice Krvi Kristove Regije Zagreb izabrale su regionalnu poglavaricu i savjetnice za službu u razdoblju od pet godina (2015. - 2020.).

Za regionalnu poglavaricu izabrana je s. Ana Marija Antolović koja je tu službu vršila i u dosadašnjem razdoblju, a za regionalne savjetnice s. Cecilija Milković, s. Tomislava Ćavar i s. Danijela Anić. S. Vesna Abramović izabrana je za regionalnu tajnicu, a s. M. Anita Ferketin za regionalnu ekonomu.

Sestra Ana Marija Antolović rođena je 1. siječnja 1955. u Globaricama, Maglaj, Bosna i Hercegovina. Prve redovničke zavjete položila je 18. kolovoza 1974., a doživotne 7. listopada 1979. Tijekom 38 godina redovničkog života služila je kao medicinska sestra, odgojiteljica pripravnica, poglavarica mjesnih zajednica, provincijalna tajnica, poglavarica zajednice u generalnoj kući (Rim). Na Papinskom Sveučilištu Gregoriana u Rimu završila je 1992. godine studij duhovnosti. Na Vrhovnom saboru 1999. godine izabrana je za službu vrhovne savjetnice u šestogodišnjem mandatu. Po povratku iz Rima nakon Vrhovnog sabora 2005. godine preuzima službu koordinatorice Centra „Marjanovac“, terapijske zajednice za liječenje ovisnosti u Bosanskom Aleksandrovcu, BiH. Na Izbornom regionalnom saboru 2009. godine izabrana je za regionalnu savjetnicu u trogodišnjem mandatu, 2012. za regionalnu poglavaricu u trogodišnjem mandatu, a 2015. za regionalnu poglavaricu u petogodišnjem mandatu.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Odgoda susreta

Zbog pandemije koronavirusa COVID-19, svi planirani susreti odgađaju se do daljnjega.

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Vijesti
Vijesti
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi