Vijesti - Ilijino u Karmelu Brezovici

 

Ilijino u Karmelu Brezovici

Ilijino u Karmelu Brezovici Objavljeno: 20. 07. 2013 - 09:29

Blagdan sv. Ilije svečano su proslavile karmelićanke u Brezovici, zajedno s vjernicima, u subotu, 20. srpnja. Misno slavlje predvodio je dr. o. Dario Tokić, OCD, uz koncelebrante don Antu Stojića, SDB, vlč. Ivicu Zlodija i vlč. Silvija Eljugu. Pjevao je zbor karmelićanki pod ravnanjem s. M. Bonite Kovačić, OCD.

Dr. Tokić je u propovijedi ocrtao gorljivog proroka koji je revnovao za čistoću vjere u Izraelu, u trenucima njegove klonulosti i nemoći koju proživljava svaki čovjek u raznim dionicama svoga života. Istaknuo je da u tim trenucima dragi Bog nije ostavio Iliju samog, već mu je poslao svoga anđela da ga ojača i ohrabri. Spoznaja da Bog najdublje zahvaća u naš život onda kad smo najslabiji, daje čovjeku novu snagu i polet za ići naprijed, pojasnio je. Blagdan je uljepšala kratkim koncertom nakon mise, suradnica i prijateljica Karmela u Brezovici, operna pjevačica Nikolina Pinko. Svečanom Večernjom časoslova zaključile su karmelićanske proslavu blagdana svoga duhovnog utemeljitelja, kao i međusobnom izmjenom duhovnih iskustava, te susretima s Ilijinim štovateljima koji mu se utječu u zagovor u raznim životnim olujama i potresima. (ika)
 

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi