Vijesti - Ilijino u Karmelu Brezovici

 

Ilijino u Karmelu Brezovici

Ilijino u Karmelu Brezovici Objavljeno: 20. 07. 2013 - 09:29

Blagdan sv. Ilije svečano su proslavile karmelićanke u Brezovici, zajedno s vjernicima, u subotu, 20. srpnja. Misno slavlje predvodio je dr. o. Dario Tokić, OCD, uz koncelebrante don Antu Stojića, SDB, vlč. Ivicu Zlodija i vlč. Silvija Eljugu. Pjevao je zbor karmelićanki pod ravnanjem s. M. Bonite Kovačić, OCD.

Dr. Tokić je u propovijedi ocrtao gorljivog proroka koji je revnovao za čistoću vjere u Izraelu, u trenucima njegove klonulosti i nemoći koju proživljava svaki čovjek u raznim dionicama svoga života. Istaknuo je da u tim trenucima dragi Bog nije ostavio Iliju samog, već mu je poslao svoga anđela da ga ojača i ohrabri. Spoznaja da Bog najdublje zahvaća u naš život onda kad smo najslabiji, daje čovjeku novu snagu i polet za ići naprijed, pojasnio je. Blagdan je uljepšala kratkim koncertom nakon mise, suradnica i prijateljica Karmela u Brezovici, operna pjevačica Nikolina Pinko. Svečanom Večernjom časoslova zaključile su karmelićanske proslavu blagdana svoga duhovnog utemeljitelja, kao i međusobnom izmjenom duhovnih iskustava, te susretima s Ilijinim štovateljima koji mu se utječu u zagovor u raznim životnim olujama i potresima. (ika)
 

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi