Vijesti - Hrvatske redovnice na proslavi Svjetskog dana siromašnih u Vatikanu

 

Hrvatske redovnice na proslavi Svjetskog dana siromašnih u Vatikanu

Hrvatske redovnice na proslavi Svjetskog dana siromašnih u Vatikanu Autor: ika
Objavljeno: 19. 11. 2017 - 18:47

"Oče pomozi svoj djeci koja žive u oskudici: podaj im utjehu u prijateljstvu s Tobom te u prisutnosti brižne i velikodušne braće!" Ova molitva odjekivala je na hrvatskom jeziku u Bazilici sv. Petra u Vatikanu u nedjelju 19. studenoga kada je na Prvi svjetski dan siromašnih papa Franjo predslavio euharistijsko slavlje. Tom slavlju nazočile su i sestre družbe Školskih sestara franjevki s. Mira Bliznac i s. Ivanka Mihaljević zajedno s Petrom Kolakom koji je na spomenutom misnom slavlju svirao na orguljama bazilike sv. Petra.

Prije samog euharistijskog slavlja papa Franjo susreo se s Petrom Kolakom i sestrama. Papa se zanimao za djelovanje sestara. S dragim uspomenama prisjetio se svoga pohoda Sarajevu. Pohvalio je zalaganje sestara i poželio im jakost, vedrinu i ustrajnost u apostolskom djelovanju. Na osobit način sestre su Papi predstavile „malog orguljaša" Petra koji je od ove jeseni sjemeništarac nadbiskupijskog sjemeništa „Petar Barbarić" u Travniku. Papa je blagoslovio s. Miru i s. Ivanku, te sjemeništarca Petra, poželio im ustrajnost na Kristovu putu i rast u vjeri preporučivši se osobno u njihove molitve. Na kraju misnog slavlja Petar je svirao djela hrvatskih skladatelja Franje Dugana i Mate Lešćana, te vlastitu kompoziciju.

Nakon misnog slavlja s. Mira, s. Ivanka i Petar, u pratnji veleposlanice Bosne i Hercegovine pri Svetoj stolici Slavice Karačić bili su gosti Radio Vatikana gdje je Petar ispripovijedao zanimljivu priču „o njegovu putu od prvih nota na staroj elektroničkoj klavijaturi do velikih orgulja u bazilici Svetoga Petra". Istoga dana, u crkvi svetog Jeronima, na poziv rektora Hrvatskog papinskog zavoda mons. Bože Radoša, sudjelovali su na misnom slavlju i animirali pjevanje. 

Idućeg dana vrhovna predstojnica s. Klara Šimunović zajedno sa sestrama u generalnoj kući srdačno je primila sestre i sjemeništarca Petra te se u sestrinskoj gostoljubivosti zanimale za radostan događaj i susret kojeg su sestre imale u Vatikanu.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izborna skupština HRK

14. i 15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi