Vijesti - Otvorena jubilarna 150. godina utemeljenja družbe Kćeri Božje ljubavi

 

Otvorena jubilarna 150. godina utemeljenja družbe Kćeri Božje ljubavi

Otvorena jubilarna 150. godina utemeljenja družbe Kćeri Božje ljubavi Autor: kta/ika
Objavljeno: 21. 11. 2017 - 12:42

U sarajevskoj crkvi Kraljice Svete Krunice, euharistijskim slavljem, 21. studenoga na spomendan Prikazanja Djevice Marije proslavljena je 149. obljetnica utemeljenja Družbe Kćeri Božje ljubavi te svečano otvorena jubilarna 150. godina. Ovo je ujedno bila prigoda obilježiti i prvi radni dan sarajevskog Katoličkog školskog centra Sv. Josip koji je s radom počeo prije 24 godine.

Misu, u neobaroknom Vancaševu zdanju na Banjskom brijegu, predvodio je biskup mostarko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić u koncelebraciji s 11 svećenika. Na misnom slavlju je, uz brojne vjernike, sudjelovao i veliki broj učenika, redovnica i djelatnika KŠC-a.

Na početku, sve je nazočne pozdravio i uveo u misno slavlje, vlč. Ljubo Zelenika, vjeroučitelj i odgajatelj u KŠC-ovom internatu.

U prigodnoj homiliji biskup Perić osvrnuo se na životni put službenice Božje, s. Franziske Lechner, utemeljiteljice KBLJ kao i na samo djelovanje Družbe od osnutka do dana današnjeg.

„Časna utemeljiteljica s. Franziska Lechner nadjenula je ime svom čudesnom čedu - Kćeri Božje ljubavi i cijelu Družbu povjerila Božjoj providnosti, poput biblijskoga vjernika koji je rekao 'Bog proviđa'. Karizma, dar - 'ne shvaćaju toga svi nego oni samo kojima je dano'", podsjetio je mons. Perić na Isusove riječi.

„Svojevoljno djevičanstvo iz motiva Kraljevstva Nebeskoga Isus uopće ne obrazlaže. On jednostavno veli 'tko može shvatiti neka shvati'. Kada počneš to nekome tumačiti izgubit ćeš se i izgubit ćeš taj dar - presjajan i predragocjen dar. Dar radi služenja Crkvi i radi posluživanja ljubavi Božje svijetu. Umjesto da postaneš fizička majka pet kćeri, daje ti se privilegij da postaneš duhovna majka pet stotina kćeri - stostruko više, i to s progonstvima i da svaku možeš i zaposliti", istaknuo je biskup Perić između ostalog.

„Otvaramo ovu jubilarnu godinu u Sarajevu poklikom 'srca gore'. Hvalu dajemo Gospodinu Bogu našemu – zahvalimo mu za sve milosti od utemeljenja i zamolimo Presveto Trojstvo da nikada ne ponestane u sestra: u srcu ljubavi, u glavi mudrosti, u tijelu potrebna zdravlja, da žive, rade i rastu, i brojnim svjedočenjem na slavu Božju, na čast Crkve i na dobro Družbe i svega puka u ovoj zemlji", poručio je na kraju biskup Perić.

Misno slavlje, skladnim pjevanjem i sviranjem animirale su sestre KBLJ, a kod oltara su asistirali bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7-9. listopada 2022. 
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović OFM
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Redovnički dani

Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Škola za novakinje

Zimski semestar 2022/2023
13. listopada - 23. prosinca 2022.

Adventska duhovna obnova

11. prosinca 2022.

Susret sestara s privremenim zavjetima

Đakovo, 28-30. travnja 2023.
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD

Redovnički dani

Split, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023.
Zagreb, 29-30. rujna 2023.
Rijeka, 30. rujna 2023.
Đakovo, 7. listopada 2023.

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi