Vijesti - Franjevačke pučke misije održane u Karlovcu

 

Franjevačke pučke misije održane u Karlovcu

Franjevačke pučke misije održane u Karlovcu Autor: ika
Objavljeno: 25. 02. 2018 - 10:29

U Karlovcu su od 18. do 25. veljače održane franjevačke pučke misije koje su vodili franjevci Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda, franjevke od Bezgrešne i milosrdne sestre svetog Križa predvođeni koordinatorom fra Ivanom Matićem. Misije je svečanim euharistijskim slavljem otvorio izaslanik zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, koji je pristiglim misionarima podijelio mandat za misije.

Petnaestak misionarki i misionara svakodnevno su se susretali s ljudima u različitim okolnostima pa su tako obišli sedam srednjih i dvije osnovne škole, dva dječja vrtića, tri udruge proizašle iz Domovinskoga rata, pet udruga osoba s invaliditetom, udrugu za pomoć obiteljima djece s malignim bolestima i udrugu za pomoć beskućnicima. Osim toga, odigrali su nogometnu utakmicu s reprezentacijom beskućnika, susreli se s vatrogascima, u večernjim satima pohodili šesnaest obitelji koje su ih pozvale, imali susrete s različitim župnim skupinama te svakodnevno primali vjernike na pojedinačan razgovor ili ispovijed.

Subota, pretposljednji dan misija, na poseban je način bila posvećena bolesnicima i Blaženoj Djevici Mariji. Toga dana slavljene su dvije mise za bolesnike, jedna u župnoj crkvi i jedna u Domu umirovljenika „Sveti Antun", prilikom čega je bilo moguće primiti i sakrament bolesničkog pomazanja. U večernjim satima prije mise održana je procesija s kipom Majke Božje Loretske koji se u župnoj crkvi nalazi od 1767. i sada je prvi puta prošao gradskim ulicama. Istoga dana navečer pred prepunim gledalištem u Gradskom kazalištu Zorin dom glumačka družina „Malo stado" iz Koprivnice izvela je mjuzikl „Sa svetim Franjom i svetom Klarom - zajedno". Na završetku misija biskup Šaško, zajedno sa misionarima, svim okupljenim vjernicima podijelio je misijsko poslanje kao znak da misije u njihovim životima tek sada započinju. Uime vjernika župe Presvetoga Trojstva biskupu i misionarima zahvalio je župnik fra Krunoslav Albert koji je svakome od njih poklonio i prigodne darove kao uspomenu na taj veliki događaj za župu Presvetoga Trojstva.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Adventska duhovna obnova za redovnice i redovnike u Zagrebu

15. prosinca 2019. u 15.30 u crkva sv. Franje, Kaptol 9, Zagreb

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi