Vijesti - Duhovna obnova za kandidatice i postulantice Služavki Maloga Isusa

 

Duhovna obnova za kandidatice i postulantice Služavki Maloga Isusa

Duhovna obnova za kandidatice i postulantice Služavki Maloga Isusa Autor: www.ssmi.hr/hkvrpp
Objavljeno: 03. 05. 2015 - 15:16

Radost života Bogu posvećenih osoba

U samostanu „Antunovac“ u provincijalnoj kući Zagrebačke provincije  Služavki Maloga Isusa u Zagrebu, od 1. do 3. svibnja 2015. održana je duhovna obnova za kandidatice i postulantice Družbe sestara služavki Maloga Isusa. Prvi dan duhovne obnove vodio je o. Danijel Čolo, karmelićanin, a drugi dan fra Josip Ivkić.

O. Danijel Čolo, karmelićanin, koji je govorio o radosti života Bogu posvećenih osoba. Otac Danijel je pozvao kandidatice i postilantice da budu autentične na što poziva i papa Franjo. Pa i onda kad se javi sumnja potrebno je  vratiti se u sebe i osluhnuti Božji glas kao onda kad smo ga prvi put čuli. Dao je dva primjera Juana Enriqueta Josefina ili Terezija od Isusa rođena je u Santiagu, Čile, 13. srpnja 1900. Od djetinjstva je bila oduševljena Kristom. Stupila je u samostan bosonogih karmelićanki gdje je i dobila ime Terezija od Isusa. Umire kao novakinja s 19 godina, a u samostanu je provela samo jedanaest mjeseci. 3. travnja 1987. u Santiagu blaženi papa Ivan Pavoa II. proglasio ju je blaženom i predstavio je kao uzor mladima. Isti ju je Vatikanu proglasio svetom 21. ožujka 1993. I kao drugi primjer naveo je sv. Tereziju Avilsku, Terezija se rodila 28. ožujka 1515. u Avili, stupa u samostan karmelićanki od Utjelovljenja. Papa Pavao VI. proglasio ju je stoga 27. rujna 1970. prvom od žena naučiteljicom Crkve. 

Euharistijskim slavljem i Povečerjem završen je prvi dan duhovne obnove.

Drugog dana duhovne obnove fra Josip je govorio o svjesnosti i pripadnosti jednoj karizmi te o jednom identitetu i Isusu Kristu kao kalupu po kojem treba biti sačinjen identitet jedne redovnice. 

Popodne su kandidatice i postilantice imale pokorničko bogoslužje i ispovijed te misu kao vrhunac dana koji je završen Povečerjem. 

Duhovna obnova je završena 3. svibnja misom u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Novoj vesi nakon čega je uslijedio susret kandidatica i pripravnica – predvođenih svojim prefektama - sa časnom majkom Radoslavom Radek u Generalnoj kući SMI na Naumovcu. Kandidatice, postilantice i sestre su na početku u kapeli zapjevale „O Isuse poljubljeni“ (najdražu pjesma utemeljitelja Družbe, Josipa Stadlera), a potom susret s č. M. Radoslavom Radek. Vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek izrazila je svima iskrenu dobrodošlicu. Uz poticajne riječi, poželjela je svakoj kandidatici i postulantici svetu ustrajnost na započetom putu i radostan hod kroz život pod zaštitom nebeske Majke Marije, Maloga Isusa i družbinih nebeskih zaštitnika.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi