Vijesti - Proslava Dana Družbe sestara Naše Gospe

 

Proslava Dana Družbe sestara Naše Gospe

Proslava Dana Družbe sestara Naše Gospe Autor: IKA
Objavljeno: 02. 05. 2015 - 22:09

U subotu 2. svibnja, u katedrali Sv. Terezije Avilske u Bjelovaru, Družba sestara Naše Gospe svečano je proslavila Dan Družbe. Uoči misnog slavlja, prigodni program za tridesetak sestara vodile su s. Tarzicija Tunjić i s. Edith Budin koje pastoralno djeluju u Bjelovaru. Uz vizualnu prezentaciju predstavile su ustroj Bjelovarsko-križevačke biskupije te neka značajnija biskupijska događanja koja su prethodila obilježavanju proslave pete obljetnice uspostave Bjelovarsko-križevačke biskupije te imenovanja Vjekoslava Huzjaka njezinim prvim biskupom.

Zahvalnu misu predslavio je bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, a koncelebrirali su vlč. Josip Stipančević, biskupijski ekonom, vlč. Branko Fresl, župni vikar i vlč. Mihill Gojani, privremeni upravitelj župe Rovišće. 

Obraćajući se u homiliji redovnicama, biskup je istaknuo važnost njihova svakodnevnog dijaloga s Gospodinom za oduševljeno svjedočenje i prenošenje vjere. „Dijalog kojeg je Krist vodio s Filipom i s ostalim apostolima, nastojeći im pomoći nadvladati nesigurnost i znatiželju koja je svojstvena svima nama, nastavlja se i danas po nama. Posvećeni život jedan je od putova ostvarivanja dijaloga-odnosa s Kristom u kojem od Krista primamo ljubav koju nam je došao posvjedočiti svojim životom. Ta ljubav sadržana je u pozivu da Isusov život, život zajedništva s Ocem, po Duhu Svetom, postane i naš život. To je punina života koju nam je Otac darovao po Sinu i kojeg želi za sve ljude. U tom smislu, svrha redovničkog života nije boraviti u samostanu, nego u samostanu ostvariti puninu susreta s Kristom i potom izići van, u svijet, i to svjedočiti svojim životom. To je smisao vašeg redovničkog, Bogu posvećenog života", istaknuo je biskup. Okupljenim sestrama biskup je čestitao na njihovu Danu te im poželio u Godini posvećenog života nova redovnička zvanja, kao i to da radosno žive svoje predanje Bogu i odvažno svijetu navještaju život. 

Na kraju misnog slavlja, vrhovna glavarica s. Martina Koprivnjak je u ime cijele Družbe zahvalila biskupu, svećenicima i vjernicima na petogodišnjoj suradnji te biskupu čestitala obljetnice. "U nekom drugom kontekstu pet godina ne bi bilo baš puno, ali ovdje, na početku tako velikog i važnog djela kao što je pokretanje svih sastavnica koje čine biskupiju, to je vrijeme itekako bogato i određuje njezin daljnji tijek. Kao redovnička zajednica radosne smo što možemo skromno, u svojim mogućnostima, doprinijeti ovom djelu čiji je cilj veće duhovno dobro vjernika. Osobito vam svima zahvaljujem što s našim sestrama molite, radujete se, tražite nove načine kako ova župna i biskupijska zajednica može biti više evanđeoska", rekla je s. Martina.  

Nakon mise sestre su ostale u druženju s vjernicima i bliskim suradnicima redovničke zajednice u Bjelovaru, a potom na zajedničkom objedu. Poslijepodne pohodile su franjevačku crkvu Župe Sv. Antuna Padovanskog u kojoj su izmolile molitvu Večernje te molitvu pape Franje prigodom Godine posvećenog života.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7-9. listopada 2022. 
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović OFM
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Redovnički dani

Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Škola za novakinje

Zimski semestar 2022/2023
13. listopada - 13. prosinca 2022.

Adventska duhovna obnova

11. prosinca 2022.

Susret sestara s privremenim zavjetima

Đakovo, 28-30. travnja 2023.
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD

Redovnički dani

Split, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023.
Zagreb, 29-30. rujna 2023.
Rijeka, 30. rujna 2023.
Đakovo, 7. listopada 2023.

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi