Vijesti - Doživotni zavjeti klanjateljice Krvi Kristove s. Sunčice Kunić

 

Doživotni zavjeti klanjateljice Krvi Kristove s. Sunčice Kunić

Doživotni zavjeti klanjateljice Krvi Kristove s. Sunčice Kunić Autor: klanjateljice.hr
Objavljeno: 20. 08. 2018 - 17:42

Sestra klanjateljica Krvi Kristove Sunčica Kunić položila je svoje doživotne zavjete u rodnoj župi Krista Kralja u Matuljima u nedjelju, 19. kolovoza 2018., za vrijeme euharistijskog slavlja koje je predvodio riječki nadbiskup i metropolita mons. Ivan Devčić.

Župa Matulji se pripremala trodnevnicom koju su organizirale sestre Klanjateljice Krvi Kristove. Iako su rijetka duhovna zvanja u toj župi, ove godine župa je doživjela posebnu milost i dar Neba jer je u svibnju slavljena Mlada misa Laurenta Kružića, a u kolovozu doživotni zavjeti sestre Sunčice Kunić.

Uz župnu zajednicu u kojoj se rodilo, raslo i sazrijevalo duhovno zvanje sestre Sunčice bili su nazočni i svi oni koji su joj bili podrška na njezinom duhovnom putu: veliki broj sestara Klanjateljica Krvi Kristove, članovi njezine obitelji i rodbine, Misionari Krvi Kristove, veći broj kolega i suradnika iz Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu, u kojoj od samog početka redovničkog života djeluje s. Sunčica, zatim mladi iz župe Srca Isusova u Rijeci, predstavnici zajednice Vjera i svjetlo iz Zagreba, nekoliko sestara drugih redovničkih zajednica, svećenika i bogoslova te ostali prijatelji sestre Sunčice.

Svečano euharistijsko slavlje uzveličao je i župski zbor svojim skladnim pjevanjem. U crkvenom prostoru se osjetila harmonija i sve je uzdizalo misli i srca prema Gospodinu i činu predanja: sve je bilo s puno pažnje i ljubavi načinjeno od cvjetnih aranžmana, liturgijskog ruha te svih sitnih detalja koji su bili prethodno pripremljeni zahvaljujući otvorenosti i spremnosti župnika vlč. Pere Marijanovića i njegovih suradnika koji su bili vidno ponosni na svoju župljanku.

Nadbiskup Devčić je u propovijedi naglasio Božje djelovanje u životu svake osobe i povezao današnji događaj s Natanelovim upitom i nevjericom da „iz Nazareta može doći nešto dobro“. Prema njegovim riječima i „prema ljudskim mjerilima“ Matulji nisu neka aktivna župa. Nakon toga je protumačio redovničke zavjete i našao njihovo uporište ponovo u Svetom Pismu te naglasio kako je to u prvom redu posveta i predanje Gospodinu te slobodan izbor osobe koju Bog poziva.

Sestra Sunčica se opredijelila u slobodi srca i predala Gospodinu izrekavši nakon homilije svoje doživotno predanje u nazočnosti regionalne poglavarice sestre Ana Marije Antolović. Riječi zavjetovanja koje je na oltaru potpisala, kreirala je u povezanosti sa svojim životnim putem i hodom s Gospodinom i u radosnim trenutcima i trenucima križa, a u sve to je utkala moto svojih doživotnih zavjeta „Svi su izvori moji u tebi“ (Ps 87, 7). Zajednica Klanjateljica Krvi Kristove velikodušno ju je primila pod svoje okrilje izrazivši joj dobrodošlicu riječima i zagrljajem regionalne poglavarice. Svi nazočni izrazili su svoju radost i zahvalnost Bogu gromoglasnim pljeskom.

Radost, zajedništvo i zahvalnost nastavila se uz pjesmu i zajedničko druženje u crkvenom dvorištu sa svim sudionicima misnoga slavlja. Nakon toga su se uzvanici zaputili prema Viškovu gdje je bio organiziran ručak. Uz puno radosti, pjesme, spontanosti, zajedništva, srdačnih i toplih riječi upućenih sestri Sunčici, provedeno je cijelo poslijepodne do večernjih sati. Većina sestara Klanjateljica je došla organiziranim autobusom iz Zagreba te su u povratku radosno i zahvalno nastavile pjesmu, molitvu i druženje.

Zahvalne smo Bogu za sva njegova dobročinstva koja u svojoj Božanskoj providnosti daruje i vodi našu ASC zajednicu u svojoj Crkvi. Danas je to bilo po našoj novoj punopravnoj članici zajednice, sestri Sunčici Kunić! Neka je Slava Krvi Kristovoj!
 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Proslava svetkovine sv....
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXV. svjetski dan posvećenog života
U utorak, 2. veljače 2021. godine, u 18.00 sati, u Crkvi bl. Augustina Kažotića – Peščenica, euharistijsko slavlje predvodit će mons. dr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Izdavaštvo

Vijesti 3 (2020)
Vijesti 3 (2020)
Umijeće traženja Božjega Lica
Umijeće traženja Božjega Lica
Posvećeni život 39-41 (2017-2019)
Posvećeni život 39-41 (2017-2019)
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi