Vijesti - Proslava svetkovine sv. Maksimilijana Kolbea u Zagrebu

 

Proslava svetkovine sv. Maksimilijana Kolbea u Zagrebu

Proslava svetkovine sv. Maksimilijana Kolbea u Zagrebu Autor: ika
Objavljeno: 14. 08. 2018 - 13:01

Župa sv. Maksimilijana Kolbea na Bijeniku u Zagrebu svečano je u utorak 14. kolovoza proslavila svetkovinu nebeskog zaštitnika. Središnje misno slavlje na kojemu su uz župljane nazočili i brojni članovi Vojske Bezgrešne iz Zagreba predvodio je župnik fra Roko Bedalov, OFMConv. koji je u homiliji istaknuo kako mnogi smatraju sv. Maksimilijana Kolbea jednim od najvećih svetaca 20. stoljeća.

Odgovarajući na pitanje „što nas Maksimilijan danas želi učiti", odgovorio je: „kada je papa Ivan Pavao II. pozvao oca obitelji za kojega je Kolbe dao život na kanonizaciju 1983. svi su imali suzu u oku. Nikad ne znamo u životu što će Bog zatražiti od nas. Za sve trenutke kada nam Bog želi dati poruku što činiti, kada nam želi dati orijentir u našem životu, put kojim trebamo ići, On nam uvijek daje put naših obitelji. Slika brojne djece i njihova oca uvijek je slika pobjednika, jer na kraju teškog života uvijek se vraćamo vlastitim obiteljima u kojima pronalazimo utjehu. I rađanje i smrt doživljavamo u obitelji, jer to je poruka koja daje život, koja motivira za ljubav i koja je za nas sveta, jer Bog se očituje u malim djelima našeg svakodnevnog života. Da bi mijenjali društvo u kojem živimo pozvani smo motivirani ljubavlju činimo djela na koja nas Bog poziva. Kada prihvatimo da je Marija naša zagovornica tada će se pred nama otvarati novi život". „Neka blagdan ove župe bude poticaj da i ovaj dio grada i ljudi koji ovdje žive sabrani iz svih krajeva Lijepe naše, mogu po primjeru sv. Maksimilijana i zagovoru BDM uistinu činiti ona djela koja Bog očekuje od njih", rekao je fra Roko. Nakon mise vjernici su častili svečeve moći.

Proslavi svetkovine prethodila je trodnevnica od 11. do 13. kolovoza koju je predvodio fra Stanko Duje Mijić, OFMConv.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Novicijatska škola

Predavanja ljetnog semestra traju od 2. ožujka do 27. svibnja 2021. godine.

Susret sestara s privremenim zavjetima

Susret sestara s privremenim zavjetima održat će se 4-6. lipnja 2021. godine (Granešina 7, Zagreb) na temu "Dar vjernosti - radost ustrajnosti" pod vodstvom p. Ivana Mandurića, SJ. Prijave do: 17. svibnja.

Hodočašće biskupa i redovničkih poglavar(ic)a

Ponedjeljak, 7. lipnja 2021. godine u 11.00 sati u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Prijave do: 17. svibnja.

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2020)
Vijesti 4 (2020)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi