Vijesti - Dani molitve za duhovna zvanja u Rijeci

 

Dani molitve za duhovna zvanja u Rijeci

Dani molitve za duhovna zvanja u Rijeci Autor: IKA
Objavljeno: 26. 04. 2015 - 05:14

U Riječkoj nadbiskupiji od 22. do 26. travnja održali su se Dani molitve za duhovna zvanja. Povod je bila Godina obitelji i posvećenog života. Program je počeo u srijedu u kapeli Bogoslovnog sjemeništa "Ivan Pavao II.", nastavljen u četvrtak u kapeli samostana Družbe Presvetog Srca Isusova na Pomeriju, dok su u petak 24. travnja molitva i misa bile u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske.

U subotu 25. travnja riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić predvodio je svečano misno slavlje ispred crkve Sv. Margarete u Klenovici. Na misi su sudjelovali mladi koji su se toga dana okupili na Nadbiskupijskom susretu mladih. Nadbiskup je pod misom podijeliti akolitat svećeničkim kandidatima Vlatku Bizjaku i Ivanu Markoviću. 

Dani molitve zaključeni su u nedjelju 26. travnja kada se u povodu 52. svjetskog dana molitve za duhovna zvanja na svim misama molilo za duhovna zvanja. Tim povodom u katedrali Sv. Vida organizirano je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je predvodio rektor Bogoslovnog sjemeništa "Ivan Pavao II." u Rijeci mons. Sanjin Francetić. 

O duhovnim zvanjima razmatralo se na tekst Lukina evanđelja (Lk 10, 1-10), osobito nad Isusovim riječima: "Žetva je velika, a radnika malo". Nestašica radnika nastaje kada pozvani ne žele slijediti poziv, kazao je mons. Francetić. Podsjetivši na tekst: "Evo, ja vas šaljem kao ovce među vukove" (Mt 10,16), pojasnio je da vjernici nisu poslani boriti se svojom snagom, lukavošću i financijama, nego mirom, trpljenjem i žrtvom. Isusove riječi apostolima: "Ne nosite sa sobom ni kese, ni torbe, ni obuće" (Lk 10, 4) govore nam da uspjeh ne ovisi o pripremi, zalihama i pomoćnim sredstvima, već o pouzdanju u Boga. U srži svakog duhovnog poziva je prianjanje uz Božju volju, zaključio je mons. Francetić.

 
 
Poveznice:
duhovno zvanje
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi