Vijesti - Dan Salezijanske obitelji

 

Dan Salezijanske obitelji

Dan Salezijanske obitelji Objavljeno: 25. 10. 2014 - 11:52

Dan Salezijanske obitelji okupio je u subotu 25. listopada u Zagrebu sve četiri grane Salezijanske obitelji koje djeluju u Hrvatskoj. Salezijanci, kćeri Marije Pomoćnice, salezijanci suradnici i don Boscovi bivši učenici susreli su se u zavjetnoj crkvi Svete Mati slobode na Jarunu, gdje su slavili misu i imali prigodan program.

Za uvod mladi iz Pokreta salezijanske mladeži pripremili su igrokaz u kojem don Bosco zajedno s drugim salezijanskim svecima u nebu priprema proslavu svoga 200. rođendana. Pritom s nebesa promatra i Salezijansku obitelj u republikama Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Tijekom igrokaza svaka od četiri grane Salezijanske obitelji predstavila je svoje djelovanje.

Misno slavlje predvodio je don Pejo Orkić, provincijal Hrvatske salezijanske provincije, uz salezijanace koji su stigli iz svih dijelova provincije. Don Pejo istaknuo je kako je 200. obljetnica rođenja svetog Ivana Bosca "velika prilika, ali i izazov da s još većim radom Salezijanska obitelj odgojno i pastoralno djeluje s djecom i mladima prepoznajući u njihovim životima plodove Duha i dijeleći s njima njihove probleme i patnje." Nakon ručka održan je zabavni program na kraju koji su don Boscu na nebesima balonima ponesena imena članova Salezijanske obitelji. Susret je završio zajedničkom molitvom i ljubljenjem relikvija svetog Ivana Bosca. (ika)

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Susret Zbora Federacije...
Slijedeći članak:
S. Danijela Anić završila...
Povratak na sve vijesti
 
 
Korizmena molitva za duhovna zvanja

Subota, 29. veljače 2020. godine u samostanskoj crkvi sv. Franje Asiškog, na adresi Kaptol 9 (Opatovina) u Zagrebu

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica održat će se od 27. do 29. ožujka 2020. u Međugorju (Put Kovačici 14, hotel Lavanda). Teme susreta su: Odnos autoriteta i poslušnosti Vođenje kolokvija.

Korizmena duhovna obnova

29. ožujka 2020. u 15.30 sati kod otaca isusovaca u Palmotićevoj. Voditelj: p. Nikola Stanković

Susret za sestre juniorke

Susret za sestre juniorke održat će se od petka 17. do nedjelje 19. travnja 2020. u Buškom Blatu.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans

Linkovi