Vijesti - Božićno čestitanje sisačkog biskupa i predstavnica redovničkih zajednica

 

Božićno čestitanje sisačkog biskupa i predstavnica redovničkih zajednica

Božićno čestitanje sisačkog biskupa i predstavnica redovničkih zajednica Objavljeno: 18. 12. 2014 - 09:15

Božićno čestitanje sisačkog biskupa Vlade Košića i predstavnica redovničkih zajednica s područja Sisačke biskupije održano je u četvrtak 18. prosinca u sisačkom Velikom Kaptolu. Na početku, u ime redovnica biskupa je pozdravila i uputila božićnu čestitku s. Karla Ivančić iz Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog iz Siska koja je istaknula kako se nalazimo u teškim i burnim vremenima glede svjetskih zbivanja, a sve nas to i nehotice potiče na promišljanje kako istinski živjeti svoju karizmu i temeljno životno opredjeljenje.

„Redovništvo se po izjavi Koncila definira kao dar Duha Svetoga Crkvi i kao odlučujući čimbenik njezina poslanja. To je i naše poslanje ovdje, da budemo svjetlo ovom ispaćenom narodu diljem Biskupije, koji sve teže nosi križ života, neimaštine, nezaposlenosti i siromaštva. Dragi oče biskupe, čestitajući Vam Božić želimo u zajedništvu s Vama u ovoj Godini redovništva, kao i Godini braka i obitelji u službi života u našoj Biskupiji, služiti životu, pronalaziti nove puteve i načine zajedničkog djelovanja na slavu Božju i dobro naše Biskupije i naroda", poručila je s. Karla.

Zahvalivši sestrama na njihovom doprinosu Crkvi i Biskupiji, što žive svoj poziv i svjedoče Evanđelje svojim životom, biskup Košić im je stavio na srce da u ovoj Godini braka i obitelji u službi života u našoj biskupiji posebno mole za rođenje što više djece u župama biskupije, da u Godini posvećenog života koja je otvorena za cijelu Crkvu mole za kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca kao i za beatifikaciju redovnika sluge Božjega Bonifacija Ivana Pavletić. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi