Vijesti - Redovnički band aid nastupio na Adventu u Zagrebu

 

Redovnički band aid nastupio na Adventu u Zagrebu

Redovnički band aid nastupio na Adventu u Zagrebu Objavljeno: 17. 12. 2014 - 21:41

Nedavno utemeljeni nacionalni zbor hrvatskih redovnika i redovnica Redovnički band aid nastupio je u srijedu 17. prosinca 2014. u sklopu manifestacije „Advent u Zagrebu“ na Trgu bana Jelačića. Zbor je, pred brojnom publikom i u iznimno lijepoj i poticajnoj atmosferi, uz dirigiranje mo. Vinka Karmelića i uz orguljašku pratnju don Ivana Urlića, izveo nekoliko adventskih pjesama te redovničku himnu „Hvala redovnika“.

Uvodno je u ime Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica govorio predsjednik Konferencije fra Jure Šarčević. Istaknuo je da se Redovnički band aid okupio prije dva mjeseca i snimio redovničku himnu sa željom da na poseban, drugačiji, neuobičajen način hrvatsko redovništvo obilježi Godinu posvećenoga života koju je proglasio papa Franjo. „Okupili smo se u redovnički zbor sa svih hrvatskih strana, iz svih redova i družbi, sa željom da ovako okupljeni, zajedno, poruku Isusa Krista pjesmom pronosimo svijetu. Hvala Gradu Zagrebu koji nas je pozvao i prepoznao da redovnici i redovnice imaju što reći svijetu i izvan crkvenih prostora. Ovo je prvi nastup Redovničkoga band aida u javnom gradskom prostoru, raduje nas što možemo zapjevati u središtu Zagreba. Učinit ćemo to i na blagdan sv. Stjepana, 26. ovoga mjeseca, na tradicionalnom koncertu 'Božić u Ciboni'“ - rekao je fra Jure Šarčević izrazivši nadu da vidno zajedništvo koje se osjećalo na Trgu bana Jelačića bude izraz zajedništva i želje za građenjem boljeg, ljepšeg, pravednijeg, tolerantnijeg svijeta, posvećenog svijeta, kojemu će vrijednosti zbog kojih se ljudima rodio Isus Krist - biti na prvom mjestu. Predsjednik Konferencije podsjetio je da je papa Franjo redovnike i redovnice pozvao da svojim djelovanjem probude svijet. „Može se to na različite načine, a jedan od njih je glazba“ – zaključio je fra Jure Šarčević te je zajedno s Redovničkim band aidom na talijanskom jeziku čestitao papi Franji 78. rođendan koji je baš 17. prosinca. Redovnički band aid snimku te čestitke poslao je papi Franji kao originalnu čestitku hrvatskoga redovništva za njegov rođendan.  

{image:2:velika} {image:3:velika} {image:4:velika}

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Ljetni semestar (Zagreb, 15. ožujka - 1. lipnja 2022.)

Susret HBK - HRK

Susret redovničkih poglavarica i poglavara - članova HRK s biskupima - članovima HBK održat će se 8. lipnja 2022. godine.

Škola formacije za odgojitelj(ic)e

31. srpnja - 5. kolovoza 2022., Lužnica
Tema: Biti autentičan/na odgojitelj/ica
Voditelji: s. Danijela Anić, Josip Bošnjaković, Marinko Pehar
Prijave do: 1. srpnja 2022.
Cijena: 2.000,00 kn

Redovnički dani

Split, 16 -17. rujna 2022.
Dubrovnik, 17. rujna 2022.
Zagreb, 23-24. rujna 2022.
Rijeka, 24. rujna 2022.
Đakovo, prva ili druga subota u listopadu

Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7. - 9. listopada 2022. godine

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi