Vijesti - Apostolski nuncij, mons. Alesandro D’Errico na proslavi svete Marije Dominike Mazzarello

 

Apostolski nuncij, mons. Alesandro D’Errico na proslavi svete Marije Dominike Mazzarello

Apostolski nuncij, mons. Alesandro D’Errico na proslavi svete Marije Dominike Mazzarello Autor: ika/www.kmp.hr
Objavljeno: 13. 05. 2015 - 15:06

Svetkovina suutemeljiteljice Družbe sestara kćeri Marije Pomoćnice

Na svetkovinu svete Marije Dominike Mazzarello, 13. svibnja, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Alessandro D'Errico u koncelebraciji s desetak svećenika salezijanaca proslavio je u crkvi Sveta Mati slobode na zagrebačkom Jarunu svečanu misu svetkovine suutemeljiteljice Družbe sestara kćeri Marije Pomoćnice.

Uz provincijala hrvatskih salezijanaca don Peju Orkića i provincijalku Družbe s. Damjanu Tramte, te sestre iz zajednice, slavlju su nazočili članovi Salezijanske obitelji iz Zagreba, mnogobrojni prijatelji, suradnici sestara, te djeca i mladi. Propovijedao je tajnik hrvatske salezijanske provincije don Stjepan Bolkovac. 

U poticajnim riječima na početku i kraju euharistijskog slavlja nadbiskup D'Errico na tragu učenja pape Franje osobito je istaknuo važnost radosnog naviještanja evanđelja, gorljivost za Krista, potrebu za odvažnim odlaskom među braću i sestre te uvjerljivim i radosnim svjedočenjem pripadnosti Kristu kao i nošenju nade koju On daje. Između ostaloga, istaknuo je radost, jednostavnost i plodnost te svetice koja je sva izgarala za bližnje, osobito za najpotrebnije djevojčice, a kojima je uz zanat vlastitim primjerom i konkretnom ljubavlju znala ponuditi smisao života u običnosti svakidašnjice pa je stoga i danas aktualna. Njezina karizma danas živi u mnogim zemljma diljem svijeta, a mons. D'Errico zaželio je da okrepom novih zvanja sve dublje i snažnije zaživi i u našoj domovini. Misu su glazbeno animirala djeca i mladi iz župe u, za tu priliku, ujedinjenom sastavu.

Zagrebačka zajednica sestara na čelu sa s. Jelenom Kolar na osobit način daje svoj doprinos u radu s djecom i obiteljima u župi na Jarunu te u cjelovitoj formaciji studentica za koje već niz godina drži i katolički dom. Nakon euharistijskog slavlja, mons. D'Errico uputio se u kuću sestara gdje je slijedilo druženje oko stola i gdje se bolje upoznao sa sestrama, studenticama, te duhom i djelatnostima sestara.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi