Vijesti - Završena trodnevnica u Rijeci povodom preminuća majke Marije Krucifikse Kozulić

 

Završena trodnevnica u Rijeci povodom preminuća majke Marije Krucifikse Kozulić

Završena trodnevnica u Rijeci povodom preminuća majke Marije Krucifikse Kozulić Autor: Sestre Presvetog Srca Isusova
Objavljeno: 28. 09. 2015 - 11:47

U kapelici Presvetog Srca Isusova u Rijeci

Sestre Presvetog Srca Isusova u Rijeci u kapeli Družbe Presvetog Srca Isusova organizirale su trodnevnicu, od subote 26.rujna do 28. rujna u čast preminuća  službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić. Trodnevnicu je predvodio vlč. Velimir Martinović, povjerenik za studente i  mlade Riječke nadbiskupije. Nakon svete mise bilo je i euharistijsko klanjanje. Svete mise i klanjanje glazbeno su animirali: molitvena zajednica Srce Isusovo, bend Assunta i sestre Presvetog Srca Isusova.

Kroz tri dana priprave mogli smo se više približiti i upoznati sa životom i djelovanjem Marije Krucufikse Kozulić. U svojim propovijedima vlč. Velimir govorio je o snazi Božje Riječi, euharistiji i zajedništvu te o Božjem milosrđu.

Jako malo ljudi koristi Riječ Božju i zato nemaju snage – čovjek ako ju koristi, ako dopusti  da djeluje u njegovom životu ona će mu pomoći da mu i promijeni život,  razumjet ćemo Boga, razumjet ćemo svoga bližnjega.  Marija Krucifiksa Kozulić je primjer takvog načina života. Ona je živjela Riječ Božju, dopustila je Bogu i njegovoj Riječi da djeluju kroz nju. Bila je potaknuta Božjim Duhom. U drugima je vidjela braću i sestre u Kristu. Pozornost je davala i euharistiji te zajedništvu – primjer toga nam je skrb za djecu koju je toliko voljela i borila se za njih. Kako je papa Franje proglasio godinu milosrđa, vlč. Velimir se osvrnuo i na to te rekao kako Božje milosrđe možemo iščitati iz njenog lika i djela -  u sirotima, odbačenima i prezrenima prepoznavala je Božje lice i svoj život posvetila njima. Rekao je i kako čovjek često ima krive slike o Bogu, kao strogom sucu i zbog toga ne vidimo pravu sliku Boga. Bog koji savršena ljubav, Bog koji je pun milosrđa i koji voli čovjeka. On nama daje potpuno milosrđe i očekuje od nas da ga primimo i da ga dijelimo s drugima. „Marija Krucufiksa Kozulić je primila Božje milosrđe, imala je milosrdno srce koje je bilo spremno davati i voljeti – to je ono što Bog želi. Ona je svima nama primjer.“


Na dan preminuća službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić, u utorak 29. rujna,  svetu misu u 18 sati predvodit će porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan. Nakon mise, djevojke Učeničkog doma „Marija Krucifiksa Kozulić“ izvest će koncert duhovne glazbe.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Split, 16 -17. rujna 2022.
Dubrovnik, 17. rujna 2022.
Zagreb, 23-24. rujna 2022.
Rijeka, 24. rujna 2022.
Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7-9. listopada 2022. 
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović OFM
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Susret sestara s privremenim zavjetima

Đakovo, 28-30. travnja 2023.
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi