Vijesti - Uskrsno čestitanje redovnicâ nadbiskupu Barišiću

 

Uskrsno čestitanje redovnicâ nadbiskupu Barišiću

Uskrsno čestitanje redovnicâ nadbiskupu Barišiću Autor: smn.hr
Objavljeno: 26. 03. 2016 - 12:00

Svaka vaša karizma jedna je iskrica u povijesti Crkve upaljena na toplini i ljubavi Uskrsa

U Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu na Veliku subotu 26. ožujka upriličena je uskrsna čestitka predstavnicâ redovničkih zajednica u Splitu splitsko-makarskom nadbiskupu Marinu Barišiću.

U ime redovničkih zajednica u Splitu i Splitsko-makarskoj nadbiskupiji čestitku nadbiskupu izrazila je s. M. Radoslava Kevo, poglavarica splitske Provincije Navještenja Gospodinova, Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga.

„Oče nadbiskupe, okupile smo se da bi s Vama podijelili radost Uskrsa i posvjedočile nadu darovanu uskrsnućem našega Spasitelja. Iza nas je Godina posvećenog života u kojoj smo na poticaj pape Franje pokušale sa zahvalnošću promotriti svoju prošlost i radosnije zaživjeti svoju sadašnjost kako bismo ispunjeni nadom odvažnije kročile u budućnost. Više puta i na razne načine i Vi ste bili svjedoci tih događanja. Pratili ste nas svojim blizinom, očinskom brigom i molitvom, poticajima i potporom. Pokazali ste nam koliko Vam je stalo do autentičnih služenja naših zajednica i svake pojedine sestre", rekla je s. Radoslava naglašavajući da je nadbiskup time dozvao u svijest svakoj sestri da ima povlašteno mjesto u Crkvi te da istinskim življenjem karizmi njihovih redova i družbi te uzajamnom suradnjom mnogu mnogo doprinijeti plodnijem životu i radu Nadbiskupije. „Živimo i djelujemo u vremenu koje je vremenito problemima i raznim nemirima. To je stvarnost svijeta i naša stvarnost koju živimo i koja neminovno u pojedince i zajednice ulijeva strah, neizvjesnost i nesigurnost. Iako smo dio svega spomenutoga poučeni blizinom Božjeg hoda s nama kroz našu povijest, ne želimo gubiti nadu i pouzdanje. Naše su oče i duh kroz pashalno otajstvo muke i smrti Kristove usmjerene prema Uskrsu, a iskustvo naše krhkosti, ograničenosti i sklonosti grijehu otvara nas vrelu Božjeg milosrđa i daruje nadu", istaknula je s. Radoslava te nadbiskupu i svim njegovim suradnicima, redovnicama, kao i svim članovima Crkve u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji zaželjela sretan i blagoslovljen Uskrs u želji da vrelo Božjeg milosrđa koje nam je u ovoj Jubilarnoj godini na poseban način darovano, trajno obnavlja svakodnevno zajedničko služenje. U ime sestara nadbiskupu Barišiću uručila je prigodni uskrsni dar, sliku „Milosrdni Otac", djelo s. Zdravke Divić.

Nadbiskup Barišić je zahvalivši na čestitkama i daru, rekao da je događaj Uskrsa u našem životu i zajednicama izvor bogatstva s kojeg iz godine u godinu možemo piti, a nikada presušiti neće. „Uskrs je srce naše liturgije i Radosne vijesti. Po uskrsnuću je u Isusu Kristu – licu Božjeg milosrđa, Božja ljubav za nas dosegla svoj vrhunac. Svaka vaša karizma jedna je iskrica u povijesti Crkve upaljena na toplini i ljubavi Uskrsa. To nosi Crkvu i danas", istaknuo je nadbiskup i naglasio da prisutnost osoba posvećenog života svjedoči, a njihov rad još više uprisutnjuje raspetog Krista. Redovnicama je zaželio da budu prepoznatljivi i trajni znakovi Uskrsa u današnjem svijetu, a da bi to mogli potrebno je svaki dan piti s izvora i grijati se na vatri Uskrsa. Zahvalio je svim zajednicama na djelovanju u mjesnoj Crkvi koja svoje bogatstvo može mjeriti upravo po predanom redovničkom životu.

Čestitajući im Uskrs, nadbiskup je redovnicama darovao knjigu pape Franje „Božje je ime Milosrđe" i medaljice sa slikom loga Godine milosrđa, te je ostao s njima u razgovoru uz sok i kolače.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Novicijatska škola

Predavanja ljetnog semestra traju od 2. ožujka do 27. svibnja 2021. godine.

Susret sestara s privremenim zavjetima

Susret sestara s privremenim zavjetima održat će se 4-6. lipnja 2021. godine (Granešina 7, Zagreb) na temu "Dar vjernosti - radost ustrajnosti" pod vodstvom p. Ivana Mandurića, SJ. Prijave do: 17. svibnja.

Hodočašće biskupa i redovničkih poglavar(ic)a

Ponedjeljak, 7. lipnja 2021. godine u 11.00 sati u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Prijave do: 17. svibnja.

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2020)
Vijesti 4 (2020)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi