Vijesti - Uskrsno čestitanje redovnicâ nadbiskupu Barišiću

 

Uskrsno čestitanje redovnicâ nadbiskupu Barišiću

Uskrsno čestitanje redovnicâ nadbiskupu Barišiću Autor: smn.hr
Objavljeno: 26. 03. 2016 - 12:00

Svaka vaša karizma jedna je iskrica u povijesti Crkve upaljena na toplini i ljubavi Uskrsa

U Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu na Veliku subotu 26. ožujka upriličena je uskrsna čestitka predstavnicâ redovničkih zajednica u Splitu splitsko-makarskom nadbiskupu Marinu Barišiću.

U ime redovničkih zajednica u Splitu i Splitsko-makarskoj nadbiskupiji čestitku nadbiskupu izrazila je s. M. Radoslava Kevo, poglavarica splitske Provincije Navještenja Gospodinova, Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga.

„Oče nadbiskupe, okupile smo se da bi s Vama podijelili radost Uskrsa i posvjedočile nadu darovanu uskrsnućem našega Spasitelja. Iza nas je Godina posvećenog života u kojoj smo na poticaj pape Franje pokušale sa zahvalnošću promotriti svoju prošlost i radosnije zaživjeti svoju sadašnjost kako bismo ispunjeni nadom odvažnije kročile u budućnost. Više puta i na razne načine i Vi ste bili svjedoci tih događanja. Pratili ste nas svojim blizinom, očinskom brigom i molitvom, poticajima i potporom. Pokazali ste nam koliko Vam je stalo do autentičnih služenja naših zajednica i svake pojedine sestre", rekla je s. Radoslava naglašavajući da je nadbiskup time dozvao u svijest svakoj sestri da ima povlašteno mjesto u Crkvi te da istinskim življenjem karizmi njihovih redova i družbi te uzajamnom suradnjom mnogu mnogo doprinijeti plodnijem životu i radu Nadbiskupije. „Živimo i djelujemo u vremenu koje je vremenito problemima i raznim nemirima. To je stvarnost svijeta i naša stvarnost koju živimo i koja neminovno u pojedince i zajednice ulijeva strah, neizvjesnost i nesigurnost. Iako smo dio svega spomenutoga poučeni blizinom Božjeg hoda s nama kroz našu povijest, ne želimo gubiti nadu i pouzdanje. Naše su oče i duh kroz pashalno otajstvo muke i smrti Kristove usmjerene prema Uskrsu, a iskustvo naše krhkosti, ograničenosti i sklonosti grijehu otvara nas vrelu Božjeg milosrđa i daruje nadu", istaknula je s. Radoslava te nadbiskupu i svim njegovim suradnicima, redovnicama, kao i svim članovima Crkve u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji zaželjela sretan i blagoslovljen Uskrs u želji da vrelo Božjeg milosrđa koje nam je u ovoj Jubilarnoj godini na poseban način darovano, trajno obnavlja svakodnevno zajedničko služenje. U ime sestara nadbiskupu Barišiću uručila je prigodni uskrsni dar, sliku „Milosrdni Otac", djelo s. Zdravke Divić.

Nadbiskup Barišić je zahvalivši na čestitkama i daru, rekao da je događaj Uskrsa u našem životu i zajednicama izvor bogatstva s kojeg iz godine u godinu možemo piti, a nikada presušiti neće. „Uskrs je srce naše liturgije i Radosne vijesti. Po uskrsnuću je u Isusu Kristu – licu Božjeg milosrđa, Božja ljubav za nas dosegla svoj vrhunac. Svaka vaša karizma jedna je iskrica u povijesti Crkve upaljena na toplini i ljubavi Uskrsa. To nosi Crkvu i danas", istaknuo je nadbiskup i naglasio da prisutnost osoba posvećenog života svjedoči, a njihov rad još više uprisutnjuje raspetog Krista. Redovnicama je zaželio da budu prepoznatljivi i trajni znakovi Uskrsa u današnjem svijetu, a da bi to mogli potrebno je svaki dan piti s izvora i grijati se na vatri Uskrsa. Zahvalio je svim zajednicama na djelovanju u mjesnoj Crkvi koja svoje bogatstvo može mjeriti upravo po predanom redovničkom životu.

Čestitajući im Uskrs, nadbiskup je redovnicama darovao knjigu pape Franje „Božje je ime Milosrđe" i medaljice sa slikom loga Godine milosrđa, te je ostao s njima u razgovoru uz sok i kolače.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Adventska duhovna obnova

17. prosinca 2023. u 15.30 sati
Crkva BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea (Tomaševa 22, Zagreb - Trnovčica)
Tema: Ususret Svetoj godini - u molitvi, pokori i djelima milosrđa
Voditeljica: s. Nela Gašpar FDC

Stručni skup za djelatnike vjerskih vrtića

2. ožujka 2024. (Vrhovec 29, Zagreb)
Tema: Suodnos duhovnosti, riječi i pokreta
Prijave do: 2. veljače 2024. 

Korizmena duhovna obnova

17. ožujka 2024. u 15.30 sati

Susret HBK i HRK

Zagreb, 5. lipnja 2024.

Redovnički dani

Split, 20. - 21. rujna 2024.
Dubrovnik, 21. rujna 2024.
Zagreb, 27. - 28. rujna 2024.
Rijeka, 28. rujna 2024.
Đakovo, 5. listopada 2024.

Skupština HRK

9. - 10. listopada 2024.

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi