Vijesti - Uskrsni provincijski susret franjevaca trećoredaca

 

Uskrsni provincijski susret franjevaca trećoredaca

Objavljeno: 23. 04. 2014 - 14:42

Prvi provincijski uskrsni susret braće održan je 22. i 23. travnja u samostanu i župi koju vode franjevci trećoreci u Belišću. Na susretu se okupilo dvadesetak fratara iz devet samostana Provincije. Ovaj susret odluka je Provincijskog kapitula iz 2013. godine kojom su redovnici željeli pridonijeti boljoj komunikaciji i susretanju neformalnog karaktera. Susret su organizirala braća iz samostana sv. Josipa Radnika u Belišću.

Prvoga dana susreta franjevci su pohodili svetište sv. Ane na Dravi u Bistrincima kraj Belišća koje datira u 1797. godinu i regionalno je hodočasničko središte za župe Valpovačkog, Donjomiholjačkog i Baranjskog dekanata te nekih pograničnih župa iz biskupije Pečuh. U poslijepodnevnim satima gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić primio je u službeni posjet članove Provincijske uprave na čelu s provincijalom fra Nikom Barunom, te im zahvalio što su u Belišće na službu poslali mlađe fratre koji predano rade za dobro vjernika župe Belišće. Večernju misu uz koncelebraciju dvadesetak fratara predvodio je provincijal fra Niko Barun. Na početku misnog slavlja gvardijan i župnik fra Branko Janjić okupljenim je vjernicima predstavio poimence svu braću, te je posebno pozdravio braću koja su u Belišću bila na pastoralnoj službi. Poslije misnog slavlja upriličeno je druženje s vjernicima župe Belišće.

Drugoga dana susreta braća su posjetila Baranju. Na spomen obilježju stradalim braniteljima iz 1992. godine, na „bentu" kod Stare Drave braća su bila upoznata s događajima iz Domovinskog rata i stradanjima Baranje i Belišća. U nastavku izleta posjetili su Šokačku kuću u selu Topolje, Batinu, župu Kneževi Vinogradi te podrume Belje i beljske vinograde. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Zagreb, Jordanovac 110; 29. rujna 2023.
Šumanovci, 7. listopada 2023. 
Rijeka, 14. listopada 2023.

Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Dominikanski samostan - Peščenica (Ivanićgradska ulica 71, Zagreb)

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi