Vijesti - U Šibeniku obilježen Dan posvećenoga života

 

U Šibeniku obilježen Dan posvećenoga života

U Šibeniku obilježen Dan posvećenoga života Objavljeno: 01. 02. 2014 - 20:03

Redovnici i redovnice Šibenika obilježili su u subotu 1. veljače 2014., uoči blagdana Prikazanja Gospodinova, Dan posvećenoga života. Uvodne obrede i molitvu Večernje u crkvi sv. Lovre predvodio je šibenski biskup mons. Ante Ivas.

Sudionici su se odatle u procesiji, s upaljenim svijećama, uputili u samostansku crkvu sv. Luce, kod sestara benediktinki. Nakon euharistijskog klanjanja, u kojem je posviještena važnost slušanja i poslušnosti Božjoj riječi, otac biskup je upoznao prisutne s glavnim naglascima pobudnice Radost Evanđelja pape Franje koji se tiču redovništva.

Koristeći Papine riječi, koje je okarakterizirao kao ''često vrlo oštre'', o. biskup je naglasio važnost radosti i nade u širenju evanđeoske poruke te pozvao ''redovništvo koje danas tako teško diše'', na radikalnije življenje Evanđelja; na preispitivanje uvriježenih običaja i otkrivanje novih i prilikama vremena primjerenijih oblika djelovanja uz stalno korigiranje i usavršavanje samih sebe. Samo je tako moguće – kroz obnovu osobnih života, a onda i svojih zajednica – obnoviti Crkvu, istakao je o. biskup. Poseban je naglasak stavio na milosrđe koje mora biti najizrazitija značajka Crkve.

Ako je suditi po radosti koja je ispunila zajedničko druženje šibenskih redovnika i redovnica, Papinom pozivu na novu evangelizaciju prožetu radošću Evanđelja, smiješi se svijetla budućnost.

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Svijećnica u Rijeci
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi