Vijesti - Povjerenstvo za medicinske sestre redovnice

 

Povjerenstvo za medicinske sestre redovnice

Povjerenstvo za medicinske sestre redovnice Autor: Marija Belošević
Objavljeno: 11. 02. 2021 - 13:22

Svjetski dan bolesnika u crkvi Sv. Barbare – KBC Rebro

Kao i ranijih godina, no ove godine uz pridržavanje epidemioloških mjera, bolnička župa sv. Barbare - KBC Rebro misnim slavljem u četvrtak, 11. veljače obilježila je Međunarodni dan bolesnika. Misi, koju je predvodio župnik i bolnički kapelan vlč. Zdenko Perija, nazočili su djelatnici bolnice predvođeni ravnateljem prof. dr. sc. Antom Ćorušićem.

Sveta misa je bila prigoda za molitvu za sve bolesne, ali i preminule, i pacijente i liječničko osoblje. U prigodnoj homiliji, vlč. Perija je posvijestio važnost Lurda u kojem je Bog u privatnoj objavi progovorio Crkvi i svijetu 1858. godine, te naglasio kako je aktualnost ukazanja trajna pa vrijedi i danas. U tom je kontekstu podsjetio, kako je papa Ivan Pavao II. uz blagdan Gospe Lurdske povezao Svjetski dan bolesnika. „Ne da slavimo što smo bolesni, nego da s Bogom podijelimo stanje čovjeka koje zovemo bolest, da molimo za sve bolesne. Pravo mjesto za tu molitvu je Lurd gdje su mnogi ne samo došli, već i našli ozdravljenje i duše i tijela“, rekao je župnik.

U propovijedi vlč. Perija osvrnuo se na rad medicinskoga osoblja u vrijeme potresa i epidemije: „Ovdje se radilo i radi herojski, neumorno se služi onima koji su bolesni. Svaki dan sam svjedok rada, muke i smrti onih koji rade s našim bolesnicima. Ovo je krvnički i rudarski posao“ rekao je vlč. Perija, te pozvao prisutne: „darujmo se za naše bolesne i umiruće. Znajmo biti solidarni. Na današnji dan Gospe Lurdske, želim vam reći veliko hvala što to činite iz dana u dan. U svim našim misama molimo za vas koji ste oko bolesnika, u službi bolesnih, nemoćnih i umirućih.“

U organizaciju obilježavanja Svjetskog dana bolesnika na osobit se način uključilo  Povjerenstvo za medicinske sestre redovnice koje djeluje pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji, predvođeno voditeljicom s. Draganom Petrović. Misno slavlje pjevanjem je uveličao Zbor medicinskih sestara i tehničara Rebro uz glazbenu pratnju s. Aleksije Filipović.

Valja naglasiti da je povodom Dana bolesnika, medicinsko osoblje zajedno s pomoćnicom ravnatelja za sestrinstvo, magistrom sestrom Anom Ljubas, izradilo ohrabrujuće poruke, koje su podijeljene svim bolesnicima smještenim u KBC Rebro: „Čuvajte se i budite jaki! Vaša snaga je i naša snaga: postoje osobe koje vas vole i žele Vam sretan oporavak.“  

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola formacije za odgojitelj(ic)e

31. srpnja - 5. kolovoza 2022., Lužnica
Tema: Biti autentičan/na odgojitelj/ica
Voditelji: s. Danijela Anić, Josip Bošnjaković, Marinko Pehar
Prijave do: 1. srpnja 2022.
Cijena: 2.000,00 kn

Redovnički dani

Split, 16 -17. rujna 2022.
Dubrovnik, 17. rujna 2022.
Zagreb, 23-24. rujna 2022.
Rijeka, 24. rujna 2022.
Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7. - 9. listopada 2022. godine
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi