Vijesti - Svečanost polaganja zavjeta i proslava jubileja sestara milosrdnica

 

Svečanost polaganja zavjeta i proslava jubileja sestara milosrdnica

Svečanost polaganja zavjeta i proslava jubileja sestara milosrdnica Autor: ika/mb
Objavljeno: 14. 08. 2016 - 23:04

U župnoj crkvi Sv. Nikole u Kistanjama održana je 14. kolovoza svečanost polaganja zavjeta i proslava obljetnica redovničkih zavjeta sestara milosrdnica Provincije Navještenja Gospodinova – Split.

Prve svete zavjete na tri godine u ruke svoje provincijalne glavarice s. M. Radoslave Kevo položila je s. Marija Palić, a doživotne zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti položile su s. M. Elizabeta Glasnović, s. M. Andrea Matijaš i s. M. Veronika Ćibarić. 

Zahvalne Gospodinu za dar poziva na posvećeni život, pedesetu obljetnicu redovničkih zavjeta proslavile su s. M. Korona Miljković, s. M. Darija Ivanković, s. M. Hosana Marijanović, s. Mirjana Bitunjac, s. M. Viktorija Budimir Bekan, s. M. Jasna Jakić i s. M. Mirta Škopljanac Mačina. Srebrni jubilej proslavile su s. Antonija Delonga i s. Dominika Vrdoljak.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić u zajedništvu sa župnikom mons. Nikolom Dučkićem i još desetak svećenika. Pjevanje su animirali župni zbor i zbor sestara pod ravnanjem s. Blaženke Delonga i s. M. Mirte Škopljanac Mačina.

Na početku misnoga slavlja okupljene je pozdravio župnik Dučkić, koji je zahvalio sestrama što su odlučile svoje veliko slavlje održati u Kistanjama i zaželio da takvih slavlja bude još. 

Mons. Puljić u propovjedi se osvrnuo na lik proroka Jeremije koji je, premda svjestan svoje slabosti i malenosti, unatoč svim poteškoćama i problemima, ostao vjeran Gospodinu koji ga je odabrao. Istaknuo je da kad Bog dotakne nečiji život, život se mijenja i Bog daruje milost da čovjek ispuni ono što Bog od njega očekuje. Na kraju propovijedi nadbiskup je čestitao sestrama zavjetovanicama i zaželio "neka ih Bog obdari milošću kako bi uz Isusov križ mogle biti trajno brižne i dobre prema svima, posebice malenima, siromašnima i potrebnima. Neka se ne umaraju svojom dobrotom i majčinskim srcem tražiti Isusa na poprištima ljudske nevolje i jada. Neka u zajedništvu sa svim ovogodišnjim jubilarkama i cijelom redovničkom zajednicom s pjesmom na usnama i radosnim srcem zahvaljuju i kliču: Velika nam djela učini Svesilni, sveto je ime njegovo, ali uvijek sa sviješću kako su temelji kršćanskog i redovničkog života vjera, molitva i trpljenje – na njima se gradi sigurna budućnost. Blažena Djevica Marija, Majka Dobrog Savjeta, neka im pomaže biti i ostati vjernima Kristu i evanđelju, vjernima Crkvi i njezinu misijskom poslanju kao i idealima posvećenoga života. Samo tako bit će kadre svladavati sve protivštine života, svetošću biti Crkvi na radost, a djelom i ljubavlju promicati u svijetu njezinu nauku."

Na kraju misnoga slavlja čestitku sestrama svečaricama i zahvalu nadbiskupu i domaćinima uime cijele zajednice, uputila je provincijalna glavarica s. M. Radoslava Kevo, zaželjevši da u župi Kistanje bude još takvih radosnih trenutaka, da se i druge djevojke i mladići hrabro odazovu na Gospodinov poziv i posvete svoj život Gospodinu i budu njegov glas u današnjem svijetu.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Studijski dani za početnu formaciju

1. ožujka - 18. svibnja 2023.

Susret provincijalnih poglavarica

21. - 23. travnja 2023., Marijin dvor (Lužnički odvojak 3, Zaprešić)
Voditelj: o. Jeronim Adam Marin 

Susret sestara s privremenim zavjetima

28. - 30. travnja 2023., Samostan Milosrdnih sestara sv. Križa (Kralja Tomislava 22, Đakovo)
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD
Prijave do: 28. ožujka 2023.

Susret sestara koje vrše poslanje unutar samostana

26. - 28. svibnja 2023. 
Marijin dvor (Lužnički odvojak 3, Zaprešić)
Tema: Božji spasenjski dolazak i čovjekovo "danas"
Voditeljica: s. Silvana Fužinato SCJ

Susret HBK i HRK

2. lipnja 2023. u sjedištu HBK (Ksaverska cesta 12a, Zagreb)

Hodočašće vrtića Zagrebačke metropolije

 3. lipnja 2023., Marija Bistrica

Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Split
, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023.
Zagreb, 29-30. rujna 2023.
Rijeka, 30. rujna 2023.
Đakovo, 7. listopada 2023.

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Samostan hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2022.)
Vijesti 1 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi