Vijesti - Splitski salezijanaci na Kmanu proslavili blagdan sv. Ivana Bosca

 

Splitski salezijanaci na Kmanu proslavili blagdan sv. Ivana Bosca

Splitski salezijanaci na Kmanu proslavili blagdan sv. Ivana Bosca Autor: ika
Objavljeno: 31. 01. 2016 - 21:30

Sv. Ivan Bosco je živio i svjedočio radost

Salezijanska župa Marije Pomoćnice na splitskom Kmanu, u nedjelju 31. siječnja, proslavila je blagdan sv. don Ivana Bosca, utemeljitelja družbe salezijanaca (SDB). Središnje misno slavlje predvodio je don Tihomir Šutalo koji je u središte svoje homilije stavio radost.

"Svi smo pozvani na radost i želimo biti radosni, posebno djeca. Zato nam je don Bosco toliko blizak. On je živio i svjedočio radost. Ne samo radost igre i druženja, već radost s Kristom, radost koja je plod čista srca, jer je naše srce stvoreno za Isusa, a ne za grijeh", kazao je don Šutalo. Pojasnio je kako Bog želi da svaki čovjek jednog dana bude u nebu, a posebno djeca koja će u Nebu biti najveća, stoga Isus i upozorava odrasle da ne sablažnjavaju djecu i ne sputavaju ih na putu do radosti s Kristom. Obraćajući se djeci riječima don Bosca koje je uputio sv. Dominiku Saviu i ostalim dječacima u oratoriju, propovjednik je istaknuo da je radost put do autentične svetosti te da, ukoliko žele biti sveti, moraju biti radosni, pobožni te marljivo raditi i učiti. "Budite sveti i svoj put svetosti započnite danas. Budite radosni i budite apostoli radosti, dijeleći Kristovu radost s drugima".

Na samom kraju zahvalu don Tihomiru Šutalu uputio je ravnatelj Oratorija don Mirko Barbarić. Po završetku misnog slavlja kojeg je pjesmom animirao dječji zbor, vjernici su mogli poljubiti relikviju sv. don Bosca.

Župa se za proslavu pripremala trodnevicom od četvrtka 28. do subote 30. siječnja misama u 19 sati. Prvi dan trodnevnice, u četvrtak 28. siječnja, misu je predvodio do Mirko Barbarić, pjevali su mladi iz VIS-a Gloria, a organiziran je bio susret roditelja predkrizmanika i krizmanika. Drugog dana, u petak 29. siječnja, misu koju su animirala djeca iz osnovne škole i dječji zbor predvodio je don Nikola Zubović, a nakon mise bilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Posljednjeg dana trodnevnice, u subotu 30. siječnja, misu je predvodio don Anto Adžamić, a pjesmom ju je obogatio župni mješoviti zbor. Nakon mise upriličen je prigodni duhovno-kulturni program u župnom Omladinskom centru "Ivan Pavao II.".

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Split, 16 -17. rujna 2022.
Dubrovnik, 17. rujna 2022.
Zagreb, 23-24. rujna 2022.
Rijeka, 24. rujna 2022.
Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7-9. listopada 2022. 
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović OFM
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Susret sestara s privremenim zavjetima

Đakovo, 28-30. travnja 2023.
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi