Vijesti - Redoviti provincijski kapitul Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije

 

Redoviti provincijski kapitul Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije

Objavljeno: 03. 03. 2015 - 20:23
U duhovnom centru Školskih sestara franjevki u Bugojnu započelo je 3. ožujka slavlje redovitoga provincijskog kapitula pod geslom "U radosti služimo Gospodinu (usp. Ps 100, 2)". Kapitul je otvorila i njime predsjeda vrhovna predstojnica s. M. Klara Šimunović.

Svečano euharistijsko slavlje predslavio je fra Zoran Tadić, župnik u Župi sv. Ante Padovanskog u Bugojnu.

Nakon pozdrava i riječi dobrodošlice provincijske predstojnice s. Ivanke Mihaljević okupljenim sestrama se obratila vrhovna predstojnica s. Klara Šimunović istaknuvši važnost kapitula u životu redovničke zajednice. "Upravo događaji Kapitula bili su za sv. Franju i njegovu braću radosni sastanci u imenu Gospodnjem. Prema franjevačkoj tradiciji i mi smo danas, prije svega, pozvane slaviti i dublje živjeti radost sestrinske povezanosti u Kristu i međusobne pripadnosti u duhu karizme naše Družbe", kazala je s. Klara te pozvala sestre da u svjetlu vjere sagledaju stvarno stanje Provincije i intenzivnije osluškuju, propituju, razmišljaju i razabiru što Gospodin govori ovoj zajednici u ovom povijesnom trenutku te kako danas evanđeoski radosno odgovoriti na potrebe naših bližnjih, Crkve i svijeta.

Kapitul se događa u ozračju Godine posvećenog života koju slavimo na razini opće Crkve. Prigoda je to za ostvarivanje zadanih ciljeva: na prošlost gledati sa zahvalnošću, sadašnjost živjeti s velikom ljubavlju a budućnost prigrliti s nadom (usp. Pismo pape Franje u progodi Godine posvećenog života).

U narednim danima slavlja kapitula sestre će napraviti osvrt na život i djelovanje Provincije u prethodnom razdoblju, te zacrtati daljnji hod zajednice. Također na ovom kapitulu bit će izabrana nova Provincijska uprava za naredno šestogodište (2015-2021). (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi