Vijesti - Ređenja u Hrvatskoj pokrajini Družbe Isusove

 

Ređenja u Hrvatskoj pokrajini Družbe Isusove

Ređenja u Hrvatskoj pokrajini Družbe Isusove Autor: ika
Objavljeno: 31. 07. 2018 - 14:57

Umirovljeni zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić na blagdan sv. Ignacija Lojolskoga, 31. srpnja, u bazilici Srca Isusova u Zagrebu za svećenike je zaredio isusovce iz Hrvatske pokrajine Družbe Isusove o. Bojana Bijelića i o. Stanka Pericu, a za đakona Zvonimira Marinovića.

Biskup Pozaić podsjetio je u homiliji na identitet i zadaću svećenika u zajednici Crkve, što uključuje odgovornost za Božju Riječ i euharistiju te spremnost na žrtvu. Svećeništvo traži nepodijeljeno srce, trajan rast u onom ignacijevskom „magis", više, istaknuo je biskup te prenio pozdrav zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića. Riječi zahvale na kraju liturgijskog slavlja uputio je provincijal o. Dalibor Renić, a uime ređenika o. Stanko Perica. U slavlju su sudjelovali brojni vjernici, napose subraća isusovci, župnici i drugi svećenici, uključujući goste iz inozemstva, rodbinu i hodočasnike iz rodnih župa. 

O. Bojan Bijelić (rođ. 1983.) je iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu, o. Stanko Perica (rođ. 1983.) iz župe sv. Mateja Apostola u Viškovu (Rijeka), a Zvonimir Marinović (rođ. 1982.) iz župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Osijeku. Sva trojica temeljni studij filozofije završili su na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu, a teologiju na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu. Zajedničko im je i to da su prije stupanja u isusovački red sva trojica završili druge fakultete te bili zaposleni u struci: o. Bijelić završio je građevinarstvo, o. Perica pravo, a đakon Marinović arheologiju. Budući da je u zagrebačkoj katedrali 9. lipnja 2018. za svećenika zaređen također isusovac o. Petar Klarić (rođ. 1987.) iz župe sv. Vida, Vidovice, Hrvatska pokrajina Družbe Isusove ove godine ima tri mladomisnika. 

Dan ranije, 30. srpnja, u kapeli Kraljice Hrvata na zagrebačkom Sljemenu hrvatski isusovci proslavili su ovogodišnje jubilarce te završetak zajedničkih duhovnih vježbi. Okupilo se više od sedamdesetorice članova Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. Obljetnice redovničkog života ove godine slave: o. Stjepan Koren (70 godina redovništva), o. Dragan Majić (60 godina redovništva), o. Jakov Jurendić (50 godina redovništva) i brat Ivan Mikec (50 godina redovništva). Dijamantne i zlatne obljetnice svećeništva slave o. Stjepan Koren (60 godina), o. Luka Lučić (50 godina) i o. Marko Matić (50 godina). Na zajedničkim duhovnim vježbama u isusovačkom kolegiju na Jordanovcu u Zagrebu sudjelovala su dvadesetorica subraće, a predvodio ih je o. Tomaž Podobnik iz Slovenske provincije Družbe Isusove.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola formacije za odgojitelj(ic)e

31. srpnja - 5. kolovoza 2022., Lužnica
Tema: Biti autentičan/na odgojitelj/ica
Voditelji: s. Danijela Anić, Josip Bošnjaković, Marinko Pehar
Prijave do: 1. srpnja 2022.
Cijena: 2.000,00 kn

Redovnički dani

Split, 16 -17. rujna 2022.
Dubrovnik, 17. rujna 2022.
Zagreb, 23-24. rujna 2022.
Rijeka, 24. rujna 2022.
Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7. - 9. listopada 2022. godine
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi