Vijesti - Proslavljen jubilej sestara Presvetog Srca Isusova

 

Proslavljen jubilej sestara Presvetog Srca Isusova

Proslavljen jubilej sestara Presvetog Srca Isusova Autor: s. Marijana Mohorić
Objavljeno: 13. 08. 2016 - 22:53

Sav život potrebno je gledati u svjetlu Kristove istine

U subotu, 13. kolovoza jedanaest sestara Družbe sestara Presvetog Srca Isusova proslavilo je redovničke jubileje u crkvi Blažene Djevice Marije Karmelske u Rijeci na Drenovi.

Dijamantni jubilej proslavile su s. Beninga Prelc, s. Cecilija Sabljak i s. Tarzicija Žižić, a zlatni jubilej s. Anđelina Tirić, s. Ciprijana Košćak, s. Genoveva Ercegovac, s. Magdalena Šmuc, s. Nikolina Ištuk, s. Patricija Stubičar, s. Salezija Slatina i s. Velimira Marinović.

Euharistijsko slavlje predvodio je riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić u koncelebraciji sa petnaestak svećenika. U prigodnoj homiliji nadbiskup je, čestitajući sestrama obljetnice od polaganja prvih redovničkih zavjeta,  istaknuo smisao proslave visokih jubileja sestara – zahvaljivanje Gospodinu za sva dobra kojima ih je obdario tijekom redovničkog života. U tom smislu potaknuo je sestre da pogledaju unatrag, u prošlost, ali tako da im ona ne oduzme sadašnjost i smjeli hod k nadi budućeg života u Kristu. „Prošlosti se dakle treba sjećati na ispravan način, a to znači u svjetlu Kristove istine o čovjeku“ – istaknuo je nadbiskup. U protivnom pogled unatrag mogao bi zapriječiti vjernički i redovnički hod. Stoga je sestre pozvao da u svjetlu iskustva sv. Pavla, koji se često spominjao svoje prošlosti u svjetlu Istine, i one mogu prepoznati tragove Božje milosti i uskliknuti u zahvalnosti srca: „ja se već prinosim za žrtvu ljevanicu, dobar sam boj bio, trku završio, vjeru sačuvao. Stoga, pripravljen mi je vijenac pravednosti kojim će mi u onaj Dan uzvratiti Gospodin, pravedan sudac; ne samo meni nego i svima koji s ljubavlju čekaju njegov pojavak (usp. 2. Tim 4,16) „Što je za mnom, zaboravljam, za onim što je preda mnom, prežem, k cilju hitim, k nagradi višnjeg poziva Božjeg u Kristu Isusu“ (Fil 3, 13-14).

Nakon propovijedi sestre jubilarke su obnovile svoje redovničke zavjete u prisustvu vrhovne glavarice s. Nives Stubičar. Nakon završetka euharistije uslijedio je slavlje za obiteljskim stolom u sestarskoj blagavaonici Kuće matice „Nazaret“. 

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Susret HBK i HRK

2. lipnja 2023. u sjedištu HBK (Ksaverska cesta 12a, Zagreb)

Hodočašće vrtića Zagrebačke metropolije

 3. lipnja 2023., Marija Bistrica

Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Split
, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023.
Zagreb, 29-30. rujna 2023.
Rijeka, 30. rujna 2023.
Đakovo, 7. listopada 2023.

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Samostan hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2022.)
Vijesti 1 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi