Vijesti - Proslava 40. obljetnice svećeništva jedanaestorice franjevaca

 

Proslava 40. obljetnice svećeništva jedanaestorice franjevaca

Proslava 40. obljetnice svećeništva jedanaestorice franjevaca Objavljeno: 29. 06. 2014 - 22:25

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla u Franjevačkom samostanu sv. Franje u Imotskom svečano je proslavljena 40. obljetnica svećeničkog ređenja jedanaestorice svećenika, članova Provincije Presvetog Otkupitelja. Od njih jedanaestorice na proslavi su bila devetorica, koji su koncelebrirali s o. provincijalom fra Joškom Kodžomanom na večernjem euharistijskom slavlju u crkvi Sv. Franje. U koncelebraciji su, uz slavljenike, bili imotski gvardijan fra Kristian Stipanović i još sedmorica svećenika.

Svoj su svećenički jubilej proslavili: fra Josip Bebić, fra Duško Botica, fra Ivan Jukić, fra Josip Klarić, fra Nedjeljko Norac Kevo, fra Bruno Pezo, Nedjeljko Šabić, fra Jakov Udovičić i fra Marijan Vugdelija (fra Ivan Križanović i fra Mirko Marić nisu mogli prisustvovati slavlju). Fra Marijan je za svećenika zaređen u Nazaretu 28. lipnja 1974., a ostali su 29. lipnja 1974. u Imotskom primili sakrament svetog reda prezbiterata od tadašnjeg splitsko-makarskog nadbiskupa Frane Franića.

Znajući da su neki među vama od početka svoga svećeništva bili, na poseban način posvećeni radu na humanitarnom polju, bilo da su svoju službu vršili u Domovini ili u inozemstvu, ne mogu a da vam s ovog mjesta i u ovoj prigodi ne zahvalim u ime svih onih koji su na taj način osjetili Božju dobrotu preko vas. Koliko god je važno i materijalno pomagati potrebnima u njihovoj neimaštini, još mi se čini važnijim, vaš rad na poticanju i razvijanju osjećaja solidarnosti među kršćanskim vjernicima. Svatko može zapasti u nekakvu životnu nevolju, ali je jako važno da u takvim trenutcima oko sebe imamo ljude koji su spremni priskočiti i pomoći, pa i zapostavljajući neke svoje životne potrebe i ciljeve. Na svemu vam tome od srca zahvaljujem, vjerujući sa sv. Pavlom, da je Bog zapisao sva vaša dobra djela i da će vas zbog njih, kao pravedni sudac, primjereno nagraditi vijencem pravednosti, rekao je provincijal Kodžoman u propovijedi.

Na početku slavlja sve je prisutne pozdravio gvardijan, čestitavši jubilarcima u ime prisutnih vjernika. Na kraju misnog slavlja uime slavljenika prigodnu je riječ uputio fra Josip Klarić. Zahvalio je Bogu uime svih kolega na daru svećeništva, a također je zahvalio provincijalu i svoj braći koja su se potrudila da slavlje ovoga velikog jubileja bude lijepo i svečano, izvijestila je mrežna stranica splitskih franjevaca. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7-9. listopada 2022. 
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović OFM
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Redovnički dani

Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Škola za novakinje

Zimski semestar 2022/2023
13. listopada - 23. prosinca 2022.

Adventska duhovna obnova

11. prosinca 2022.

Susret sestara s privremenim zavjetima

Đakovo, 28-30. travnja 2023.
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD

Redovnički dani

Split, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023.
Zagreb, 29-30. rujna 2023.
Rijeka, 30. rujna 2023.
Đakovo, 7. listopada 2023.

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi