Vijesti - Predstavnici Hrvatske salezijanske provincije kod nadbiskupa Barišića

 

Predstavnici Hrvatske salezijanske provincije kod nadbiskupa Barišića

Predstavnici Hrvatske salezijanske provincije kod nadbiskupa Barišića Autor: ika
Objavljeno: 21. 02. 2019 - 13:36

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić susreo se u četvrtak, 21. veljače, s provincijalom Hrvatske salezijanske provincije don Tihomirom Šutalom, provincijalnim ekonomom don Ivanom Šibalićem i provincijalnim povjerenikom za pastoral mladih don Danijelom Vidovićem. Susretu u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu prisustvovao je i generalni vikar splitsko-makarske nadbiskupije Miroslav Vidović.

Na sastanku se razgovaralo o organizaciji i planovima za Katolički odgojno-obrazovni centar na Dračevcu, koji je u nastajanju, a koji je od velike važnosti, ne samo za Splitsko-makarsku nadbiskupiju, nego i za Splitsko-dalmatinsku županiju, grad Split i okolne gradove i općine te napose za djecu, mlade i roditelje koji ovakav sadržaj već dugo čekaju i zbog kojih se ovaj zahtjevni projekt i započinje.

Osluškujući želje mnogih roditelja koji već godinama izražavaju potrebu otvaranja Katoličke osnovne škole te sagledavši i druge potrebe, koje realno postoje danas u našem društvu, Splitsko-makarska nadbiskupija zajedno s Hrvatskom salezijanskom provincijom i Provincijom Družbe sestara Službenica milosrđa, odlučili su krenuti u jedan veći projekt Katoličkog-odgojno obrazovnog centra koji će, osim osnovne škole, imati i dječji vrtić s posebnom vrtićkom jedinicom za djecu s posebnim potrebama, srednju školu kao i druge sadržaje koji će ovaj centar činiti suvremenim. Planira se i gradnja sportske dvorane, vanjskih igrališta, kuhinje i menze za cjelodnevni boravak djece i mladih, kao i kuhinje koja će opskrbljivati Caritasovu pučku kuhinju odnosno korisnike te kuhinje. Ovaj moderni kampus će biti cjelogodišnja oaza kako za učenje, tako i za rekreaciju, sport i susrete mladih.

Na sjednici koja je održana u Splitu 4. svibnja 2018., Vlada RH je donijela odluku o darovanju dijela bivše vojarne Dračevac Splitsko-makarskoj nadbiskupiji za potrebe osnivanja Katoličkog odgojno-obrazovnog centra, a ugovor je potpisan 6. srpnja 2018. godine. Temeljem Ugovora o gospodarskim pitanjima između Svete Stolice i Republike Hrvatske, ovim činom Republika Hrvatska daruje Crkvi zamjensku nekretninu za one nekretnine koje nije moguće u naravi vratiti Katoličkoj crkvi, a koje su joj oduzete za vrijeme jugoslavenske vlasti. Nakon čina potpisivanja Ugovora koji je nulta, polazišna, točka za otvaranje Katoličkog odgojno-obrazovnog centra, započeo je veliki posao osnivanja svih sastavnica ovoga kampusa. Taj zahtjevni posao odvijati će se u fazama nakon ishođenja svih potrebnih dozvola i, naravno, prema financijskim mogućnostima.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7-9. listopada 2022. 
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović OFM
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Redovnički dani

Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Škola za novakinje

Zimski semestar 2022/2023
13. listopada - 23. prosinca 2022.

Adventska duhovna obnova

11. prosinca 2022.

Susret sestara s privremenim zavjetima

Đakovo, 28-30. travnja 2023.
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD

Redovnički dani

Split, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023.
Zagreb, 29-30. rujna 2023.
Rijeka, 30. rujna 2023.
Đakovo, 7. listopada 2023.

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi