Vijesti - Predstavljanje knjige “Služite Bogu, Redu i Narodu”

 

Predstavljanje knjige “Služite Bogu, Redu i Narodu”

Predstavljanje knjige “Služite Bogu, Redu i Narodu” Autor: ika
Objavljeno: 05. 08. 2022 - 12:41

U samostanu Svetih Anđela čuvara u Korčuli u petak, 5. kolovoza predstavljena je knjiga "Služite Bogu, Redu i Narodu" posvećena ocu Anđelu Mariji Miškovu, utemeljitelju Kongregacije sestara dominikanki svetih Anđela čuvara.

Otac Anđeo Marija Miškov, utemeljitelj Kongregacije sestara dominikanki svetih Anđela čuvara, rodio se za nebo 5. kolovoza 1922. godine. Ove godine sestre dominikanke u čast i zahvalu svome utemeljitelju pripremile su knjigu “Služite Bogu, Redu i Narodu” u kojoj su sabrana pisma, okružnice, dekreti, imenovanja, duhovne vježbe koje je otac Miškov upućivao do svoje smrti sestrama te družbe. Zahvaljujući doktoru Ivanu Armandi, povjesničaru i leksikografu, knjiga je ugledala svjetlo dana. On je vjerno sve proučavao u sakupio u jednu cjelinu koja je sada dostupna svakoj sestri. Neka od tih pisama bila su iz broja u broj dostupna u sestarskom glasilu Ave Maria.

Predstavljanje knjige bilo je na samu obljetnicu 5. kolovoza u samostanu Svetih Anđela čuvara u Korčuli a predstavljanju je bio nazočan i đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. Sam događaj, a ujedno i prvi dan trodnevlja sv. Dominiku, započeli su misom koju je predvodio p. Zvonko Džankić, dominikanac i doktor crkvene povijesti. Nakon mise, u klaustru sestarskog samostana, započeto je predstavljanje knjige. Uvodnu riječ uputila je vrhovna glavarica s. Jaka Vuco. Susret je moderirala s. Slavka Sente, a izlagači su bili dr.sc. Ivan Armanda, dr.sc. p. Zvonko Džankić i s. Manes Puškarić. Oni su u svojim izlaganjima predstavili knjigu, glavne misli oca Miškova te istaknuli važnost njegove misli za tijek Kongregacije odnosno njenu sadašnjost i budućnost. Sve je bilo popraćeno glazbenim točkama koje su izvodile sestre te družbe u suradnji sa laicima i vjernicima grada Korčule. Svojim maestralnim izvedbama počastili su oca Miškova, Kongregaciju i domovinu.

Uz knjigu “Služite Bogu, Redu i Narodu”, predstavljena je također knjiga dramskih tekstova o našoj prvoj hrvatskoj blaženici Ozani Kotorskoj Ljestve do Neba, čija je urednica prof.dr.sc. Sanja Nikčević, a kojoj je u prikupljanju materijala pomogla s. Blaženka Rudić. Knjiga sadrži brojna svjedočanstva sestara i laika, mladih i djece, suradnika sestara o pobožnosti bl. Ozani Kotorskoj kroz dramske tekstove i prikaze te igrokaze. Knjigu je predstavila s. Blaženka Rudić. Poveznica između bl. Ozane i Miškova je velika, budući da je otac Miškov pokrenuo i zaslužan za beatifikaciju Ozane Kotorske.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Split
, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023. 
Zagreb, Jordanovac 110; 29. rujna 2023.
Šumanovci, 7. listopada 2023. 
Rijeka, 14. listopada 2023.

Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Dominikanski samostan - Peščenica (Ivanićgradska ulica 71, Zagreb)

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi