Vijesti - Posjet štićenicima u domu Lobor

 

Posjet štićenicima u domu Lobor

Objavljeno: 20. 03. 2010 - 01:31

Već dugih niz godina HUMS – hrvatska udruga medicinski sestara organizira posjet štićenicima doma u Loboru prigodom Božića i Uskrsa. Toj udruzi redovito se priključi i komisija za medicinske sestre HUVRP-a sa svojim doprinosom. Dan prije odlaska u Lobor u prostorijama HUMS-a organizira se slaganje paketića koje dobije oko 360 štićenika, koliko ih je tamo i smješteno. Medicinske sestre se rado odazovu ovoj akciji i zaista se može prepoznati osjetljivost za potrebe bližnjega. 

Dana 20. ožujka, redovnice medicinske sestre sa članicama HUMS-a, darivale su štićenike doma. Tamo ih je srdačno dočekao tim koji se brine o tim ljudima. Štićenici doma dočekali su ih već na porti, jer im je već ujutro rečeno dolaze. U samoj ustanovi nastoji se doći do svakog štićenika, kako bi se svakom ponaosob uručio dar koji mu je namijenjen i zaželimo Sretan i blagoslovljen Uskrs. Svaki posjet tim ljudima koji boluju od teških psihički oboljenja ostavlja na čovjeku puno dojmova i puno pitanja. Ali, svaka naša kolegica koja ode jednom zaželi to učiniti i iduće godine. Pa neka Bog dade još puno dobrih ljudi koji će imati srca i ljubavi i za ove ljude. 

s. Danica Grgić, Marijina sestra 
 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Novicijatska škola

Predavanja ljetnog semestra traju od 2. ožujka do 27. svibnja 2021. godine.

Susret sestara s privremenim zavjetima

Susret sestara s privremenim zavjetima održat će se 4-6. lipnja 2021. godine (Granešina 7, Zagreb) na temu "Dar vjernosti - radost ustrajnosti" pod vodstvom p. Ivana Mandurića, SJ. Prijave do: 17. svibnja.

Hodočašće biskupa i redovničkih poglavar(ic)a

Ponedjeljak, 7. lipnja 2021. godine u 11.00 sati u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Prijave do: 17. svibnja.

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2020)
Vijesti 4 (2020)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi