Vijesti - Posjet medicinskih sestara redovnica Domu za psihički bolesne osobe Loborgrad

 

Posjet medicinskih sestara redovnica Domu za psihički bolesne osobe Loborgrad

Objavljeno: 22. 03. 2014 - 10:26

U organizaciji HUMS-a i Povjerenstva za medicinske sestre redovnice pri HKVRPP medicinske sestre i medicinske sestre redovnice posjetile su korisnike Doma za psihički bolesne osobe Loborgrad. Sestre su se putem zaustavile u našem najvećem Marijanskom svetištu, Mariji Bistricu, te iskoristile priliku zamoliti Mariju da nastavi put sa njima, kako bi prema uzoru na Nju mogli donijeti Krista bolesnicima. Stigavši pred Dom još na parkiralište su ih spontano i radosno dočekali korisnici doma pohitavši im u susret i zagrljaj.

Nakon uvodnog pozdrava djelatnicima i štićenicima sestre su se podijelile u skupine te krenule obilaziti bolesnike po svim sobama, dijeliti im poklone te razgovarati sa svakim od njih. Preko 300 psihičkih bolesnika na jednom mjestu, svi traže jedan topli pogled, stisak ruke, razgovor.

Svjedočanstvo sudionice posjeta

"Nisam iz auta ni nogom stupila na tlo a već su ruke jednog starijeg gospodina bile oko moga vrata uz povik - Dobro nam došli! Bio je to vapaj bolesnog i ostavljenog čovjeka, svaki dolazak, svaka posjeta očito im mnogo znači… Osoblje nam priča većini godinama nitko nije došao u posjetu, tim više im dolazak sestara dobro dođe. Izađu malo iz svog skrivenog svijeta, razvesele se. Minute su letjele, bolesnik za bolesnikom, soba za sobom, kat za katom. Tokom dana obilazeći bolesnike upoznali smo i dio osoblja doma. Što pak reći o tim ljudima? Ono što mi je prvo palo na pamet slušajući ih i gledajući kako rade je: Bože hvala ti što postoje! Hvala Ti! Ako bi se tko god gledajući te bolesnike pitao ta gdje je sada Bog trebao bi samo dignuti pogled do prve tamošnje medicinske sestre ili tehničara. Pitam se dali se tko i za njih moli? Oni svoj težak posao rade 30, 31, 37 godina mirno, dostojanstveno bez prevelike buke svakodnevno okruženi sa stotinama teških psihičkih bolesnika. Često i sami budu žrtve fizičkog napada od strane ljudi za koje se brinu, ali usprkos tome ustraju i dalje, većina njih odgovara ja volim ovaj posao. Da li smo svjesni koliko velike ljude imamo u svojoj okolini? Nažalost, mislim da ponekad nismo. A trebali bi znati i često moliti za njih, s pouzdanjem zazvati našu Majku Mariju da ih čuva i Isusa da i dalje ustraju u svojem poslu…"

Ivančica Fulir, postulantica Marijinih sestara

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola formacije za odgojitelj(ic)e

31. srpnja - 5. kolovoza 2022., Lužnica
Tema: Biti autentičan/na odgojitelj/ica
Voditelji: s. Danijela Anić, Josip Bošnjaković, Marinko Pehar
Prijave do: 1. srpnja 2022.
Cijena: 2.000,00 kn

Redovnički dani

Split, 16 -17. rujna 2022.
Dubrovnik, 17. rujna 2022.
Zagreb, 23-24. rujna 2022.
Rijeka, 24. rujna 2022.
Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7. - 9. listopada 2022. godine
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi