Vijesti - Papa slavio misu s osobama posvećenoga života

 

Papa slavio misu s osobama posvećenoga života

Papa slavio misu s osobama posvećenoga života Autor: ika
Objavljeno: 01. 02. 2020 - 10:59

U povodu XXIV. dana posvećenoga života papa Franjo slavio je u subotu 1. veljače u bazilici Sv. Petra u Vatikanu misu s više tisuća redovnica i redovnika i pozvao ih da se ne daju obeshrabriti u svakodnevnom životu, prenosi Vatican News.

Da bi ostali vjerni svojoj viziji moraju se usmjeriti na Isusa a ne na vlastite pogreške i nedostatnosti, jer sumnje vode nesigurnosti. Sotona je taj koji iskušava, navodi vjerovati da su ruke prazne, da se ne napreduje, ne ostvaruje, da se osjeća nevjerno i nesposobno. Papa je upozorio da je to „svjetovni pogled” koji redovnicima i redovnicama oduzima polet, zavodi u isprazno govorkanje i zloću, razoružava svakom sitnicom. Na kraju sve postaje rutina i pragmatizam a zatim pesimizam i rezignacija. 

No, onaj koji se dade nositi Božjom ljubavlju i vjeruje u Duh Sveti, otkriva iznova i redovničke zavjete. Otkriva da siromaštvo ne predstavlja golem teret već veliku slobodu; da čednost nije škrta neplodnost već način ljubavi bez posjedovanja; a poslušnost nije stega nego pobjeda nad našom anarhijom. Takvim pogledom u Boga kršćanin nalazi odbačenoga i slaboga i gleda ih pogledom koji ne osuđuje već potiče, oslobađa i tješi, poručio je Papa osobama posvećenoga života i pozvao ih da mole za pogled koji vidi milost, bližnjega i nadu.

Dan osoba posvećenoga života uveo je sv. papa Ivan Pavao II. godine 1997. Misu su s Papom isusovcem koncelebrirali predstojnik i tajnik Kongregacije za institute posvećenog života i društva apostolskog života kardinal Joao Braz de Aviz inadbiskup Jose Rodriguez Carballo.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi