Vijesti - Papa s talijanskim klarisama

 

Papa s talijanskim klarisama

Papa s talijanskim klarisama Autor: ika
Objavljeno: 26. 04. 2021 - 17:23

Papa je klarisama zahvalio za potporu koju mu daju molitvom

Papa Franjo primio je 26. travnja klarise iz mjesta Paganica, nedaleko od L'Aquile, koje je snažno pogodio potres 2009. godine, i potaknuo ih da i dalje budu molitvena i utješna prisutnost kako bi podupirale sve koji još uvijek nose rane tog strašnog potresa, prenosi Vatican News.

U potresu je život izgubila opatica č.M. Gemma Antonucci, druge su sestre bile ozlijeđene, a samostan Siromašnih sestara svete Klare pretrpio je veliku štetu.

Papa je klarisama zahvalio za potporu koju mu daju molitvom, te posebno za uskrsnu svijeću koju su darovale za kapelu u Domu Sv. Marte, a koju su same ukrasile. Preko tog simbola Krista svjetlosti svijeta, duhovno ste prisutne na slavljima koja se održavaju u toj kapeli, napomenuo je Papa. Spomenuvši se tragičnoga potresa 2009. godine, istaknuo je da su iz tog dramatičnoga događaja izišle ojačane. Iskusile ste veliku bol, ali i nježnu skrb nebeskoga Oca i solidarnost mnogo ljudi.

Te ste strašne noći izgubile sve, osim Boga i bratstva, istaknuo je papa Franjo te napomenuo da su to bila uporišta od kojih su sestre ponovno hrabro krenule naprijed pronalazeći privremene smještaje. Deset godina poslije potresa vratile su se u svoj obnovljeni samostan. Napominjući sa zadovoljstvom kako sada njihova zajednica ima 12 mladih sestara, Papa im je zahvalio za njihovu poruku koju su odaslale ljudima: da pred tragedijama valja ponovno krenuti od Boga i bratske solidarnosti.

Drage sestre, nemojte se umoriti biti molitvena i utješna prisutnost kako biste podupirale stanovništvo, tako snažno iskušano strašnim iskustvom, kojemu su još uvijek potrebni utjeha i ohrabrenje, potaknuo je Papa klarise te poželio da im primjer blažene Antonije, utemeljiteljice njihova samostana, pomogne da uvijek budu, iz ljubavi prema siromašnom Kristu, siromašne i radosne žene. Vjerne karizmi primljenoj od svete Klare i svetoga Franje, odgovorite velikodušno na želju koju je Bog stavio u vaše srce, živeći život posvećenih osoba u potpunom prianjanju evanđelju, napomenuo je papa Franjo.

Na kraju je zazvao na njih svjetlost i snagu Duha Svetoga, te im udijelio apostolski blagoslov, moleći ih da i dalje mole za njega i za cijelu Crkvu.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Novicijatska škola

Predavanja ljetnog semestra traju od 2. ožujka do 27. svibnja 2021. godine.

Susret sestara s privremenim zavjetima

Susret sestara s privremenim zavjetima održat će se 4-6. lipnja 2021. godine (Granešina 7, Zagreb) na temu "Dar vjernosti - radost ustrajnosti" pod vodstvom p. Ivana Mandurića, SJ. Prijave do: 17. svibnja.

Hodočašće biskupa i redovničkih poglavar(ic)a

Ponedjeljak, 7. lipnja 2021. godine u 11.00 sati u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Prijave do: 17. svibnja.

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2020)
Vijesti 4 (2020)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi